Uskoro precizni podaci o nivou buke u Požarevcu i Kostolcu

Požarevac

Društvo

Uskoro precizni podaci o nivou buke u Požarevcu i Kostolcu

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Grad Požarevac raspisao je javnu nabavku za uslugu analize i merenja nivoa buke na teritoriji grada Požarevca i Kostolca.

Vrednost javne nabavke je 833.332 dinara bez PDV-a, a sredstva su obezbeđena iz budžeta grada za 2020.godinu.

Lokacije na kojima će se meriti buka u Požarevcu su: Gradska bolnica, Sportski centar Požarevac, Osnovna škola „Vuk Karadžić“, Požarevačka gimnazija, Visoka škola strukovnih studija, Osnovna škola „Sveti Sava“, ulica Narodnog fronta, Triangl, Uslužni centar Gradske uprave, Bulevar, Železnička stanica, ulica Prvog Partizanskog odreda – Kruška, ulica 27.marta kod kafea „Dalas“, ulica Dunavska-Partizanska, industrijska zona kod „Bambija“, Moravska ulica i benzinska pumpa u naselju „Đura Jakšić/Čede Vasovića“.

Lokacije na kojima će se meriti buka u Kostolcu su: Karađorđeva ulica, Jadranska ulica kod sportske hale, ulica Bože Dimitrijevića kod Osnovne škole „Moša Pijade“ i kod Tehničke škole „Nikola Tesla“, ulica Kneza Lazara, Gradska opština Kostolac, TEKO 1 i RIO Kostolac.

Merenja će se vršiti na šest mernih mesta mesečno. Određene su 24 tačke gde će se merenje vršiti i te tačke će se smenjivati kako bi se dobila što potpunija zvučna slika grada. Nivo zvuka meriće se u toku 24 časa u dva dnevna, jednom večernjem i dva noćna intervala. Izveštavanje o nivou buke na mesečnom nivou vršiće se u roku od deset dana po isteku prethodnog meseca.

Krajnji rok za podnošenje ponuda je 27.jul do 12 časova, a javno otvaranje ponuda obaviće se istog dana od 12.30 časova, u prostorijama Gradske uprave Požarevca.

To Top