Uvodi se još jedna trajektna linija na relaciji Moldava Nova – Usije

Veliko Gradište

Događaji

Uvodi se još jedna trajektna linija na relaciji Moldava Nova – Usije

Foto: Opština Veliko Gradište

How Good Of A Friend Are You Really?

U opštini Veliko Gradište održan je sastanak predstavnika ove opštine sa nadležnim institucijama Srbije i Rumunije na temu funkcionisanja graničnog prelaza Usije, a u cilju unapređenja i povećanja broja linija u redovnom redu vožnje trajektom.

Na zahtev predstavnika iz Rumunije, zaključak sastanka je da se od 1. avgusta do 1. oktobra izmeni režim vožnje uvođenjem još jedne linije.

Pre ovog prethodio je i sastanak predsednika Okruga Karaš-Severerin i predsednika opštine Veliko Gradište sa saradnicima na istu temu kao i na unapređenje postojeće saradnje koja se prevashodno odnosi na zajedničku realizaciju prekograničnih projekata.

Sastanku su prisutovali predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić sa saradnicima – rukovodiocem Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj i odbornikom Ljubisavom Stokićem, predstavnici Pogranične policije, Carine i Kapetanije iz Velikog Gradišta i predstavnici opštine Golubac,  dok su sa rumunske strane bili prisutni predstavnici okruga Karaš-Severin, predstavnici preduzeća koji upravanja trajektom i vrši prevoz na realiciji Moldava Nova – Usije, kao i predstavnici opštine Požežena.

To Top