Veče nagrađivanih kratkih filmova u Požarevcu

Požarevac

Događaji

Veče nagrađivanih kratkih filmova u Požarevcu

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

U ponedeljak, 12. februara, u velikoj sali Centra za kulturu Požarevac biće organizovano veče nagrađivanih kratkih filmova mladih domaćih autora. 

Na programu su četiri filma - “Dora”, “Pera ne zna kad mu se žena porodila a kamo li nilski konj”, “Krotki” i 5/3/0.

Program počinje u 20 časova projekcijom filma “Dora”, u režiji Ane Ćulum.

“Nakon gubitka supruga, udovica se oseća izgubljeno i prazno. Međutim, kada se izgubljeni pas, iste rase kao njihov preminuli ljubimac, nađe na njenom pragu, ona otkriva davno zaboravljeno interesovanje, koje joj ponovo budi nadu”, navodi se u sinopsisu.

Sledeći je film “Pera ne zna kad mu se žena porodila a kamo li nilski konj”, u režiji  Teodore Arsić.

U Zoo hotelu na Kalemegdanu ima mnogo gostiju, divljih gostiju. Ptice, tigrovi, lavovi, zmije, orlovi. Stari gosti ne odlaze, a novi stižu u sve većem broju. Kako vreme prolazi, nastaje panika. Ptice histerično lete, tigrovi riču, zmije sikću. Svi oni žele da budu izlečeni, a njihov jedini lek je prostor. Lek imaju čuvari hotela, ali oni njih ne razumeju. Ta stvorenja imaju slične osobine, ali govore različitim jezicima. Na njihove nade i snove ne mogu odgovoriti, iako uvek pronađu način da komuniciraju. Umesto leka čovek im nudi nešto drugo. Ono divlje u njima, sada je pripitomljeno. Životinje nastavljaju da žive, ali samo u svojim snovima. Ne postavljaju pitanja, ćute žudeći za slobodom, piše u opisu filma.

U nastavku programa publika će moći da pogleda film “Krotki”, u režiji Jovana Dimoskog.

Lukica je tinejdžer iz siromašnog predgrađa. Njegova prijateljica Sara živi u nemalterisanoj kući i bavi se onlajn pornografijom. Kada Sara ode da vidi svog novog, starijeg dečka, Lukica pokušava da ih pronađe”, piše u sinopsisu.

Poslednji na programu je film “5/3/0” čiju režiju potpisuje Požarevljanin Danilo Stanimirović. Radnja filma se dešava u Požarevcu, a u ekipi je bilo dosta Požarevljana.

Nakon uznemirujuće vožnje u taksiju punom muškaraca, i još gore prve noći sa dečkom nakon rođendana, Saška je prinuđena da se kući vrati sama u autu sa taksistom koji je ovog puta tera da pređe napred”, navodi se u opisu filma.

Ulaz je slobodan, a nakon projekcije uslediće razgovor publike sa autorima. Svi filmovi se po prvi put prikazuju pred požarevačkom publikom i predstavljaju požarevačke premijere.

 

 

Continue Reading
Povezane teme...
To Top