Vežba “SISTEM 2021“ u Požarevcu i Golupcu

Braničevo

Događaji

Vežba “SISTEM 2021“ u Požarevcu i Golupcu

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Ministarstvo unutrašnjih poslova u petak, 5. novembra, organizuje operativno-taktičku vežbu subjekata i snaga sistema zaštite i spasavanja u Republici Srbiji „SISTEM 2021“ u vezi sa vanrednim događajima i situacijama.

Vežba „SISTEM 2021“, u  kojoj će učestvovati oko 8.000 ljudi, prikazaće trenutni stepen pripremljenosti i sinergiju svih subjekata i činilaca u odgovoru na elementarne nepogode i tehničko - tehnološke nesreće, koja dosad nije izvođena u ovom formatu.

Vežba uključuje angažovanje svih subjekata i snaga sistema smanjenja rizika od katastrofa i upravljanja vanrednim situacijama u Republici Srbiji, kako na lokalnom tako i na republičkom nivou.

Učesnici vežbe su  pripadnici  Ministarstva unutrašnjih poslova, Crvenog krsta Srbije, Vatrogasnog saveza Srbije, subjekata i snaga jedinica lokalnih samouprava, vodoprivrednih preduzeća, posebnih organizacija i organa, subjekata od značaja za zaštitu i spasavanje.

U Požarevcu vežba će biti održana od 9.50 časova na parkingu „Stižanke“ i od 11.15 sati u dvorištu OŠ „Kralj Aleksandar I“. Na teritoriji Golupca vežba će biti održana na „Dunavskom keju“ i u prostorijama Predškolske ustanove „Lasta“.

To Top