Vlada povlači zaključak o informisanju tokom vanrednog stanja

Braničevo

Društvo

Vlada povlači zaključak o informisanju tokom vanrednog stanja

Foto: srbija.gov.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je da će Vlada Srbije danas, na molbu predsednika Republike Aleksandra Vučića, povući Zaključak o informisanju stanovništva o stanju i posledicama zarazne bolesti.

Brnabić je, gostujući na Radio-televiziji Srbije (RTS), istakla da je Srbija uradila sve kako bi naši građani bili tačno i pravovremeno informisani i kako nijedna informacija ne bi bila sakrivena od javnosti, ali da će povući nedavno usvojen zaključak kako se ne bi bacila senka na sve na čemu je država mukotrpno radila.

Iako verujem da ovaj zaključak štiti sve građane, medicinske radnike i porodice od lažnih vesti i neproverenih informacija, da se ne bi bacila senka na sve što smo mukotrpno radili, Vlada će danas, pre zasedanja kriznih štabova, povući ovaj zaključak, ponovila je ona.

Premijerka je rekla da veruje da će država zbog toga mnogo više vremena provesti u borbi sa lažnim vestima, koje se, kako je istakla, svakodnevno plasiraju.

U tom smislu, ona je kao primer navela lažnu vest o 24-časovnoj zabrani kretanja, ili da u kliničkim centrima nema opreme.

To Top