Vučić: Brza saobraćajnica gotova do kraja 2025. godine

Požarevac

Događaji

Vučić: Brza saobraćajnica gotova do kraja 2025. godine

Foto: sns.org.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srbije, najavio je da će brza saobraćajnica od Požarevca do Golupca biti završena do kraja 2025. godine i da će se od Beograda do Velikog Gradišta stizati za 65 ili 70 minuta.

Vučić je prilikom današnjeg obilaska radova na izgradnji brze saobraćajnice od petlje Požarevac, preko Velikog Gradišta do opštine Golubac, zamolio predstavnike izvođača radova iz Kine da ubrzaju radove.

Broj radnika na delu petlje auto-puta ka Požarevcu, Velikom Gradištu i Golupcu biće povećan u roku dve nedelje, rekli su predstavnici kineske kompanije “Shandong”, koja radi na toj deonici dugoj 68 kilometara.

“Za dve i po godine imaćete gotovu brzu saobraćajnicu i stizaćemo od Beograda do Velikog Gradišta za sat i 5, 10 minuta, a do Golupca za sat i 20 minuta i to lagane vožnje”, rekao je predsednik.

Naglasio je da će zbog te brze saobraćajnice ceo istok zemlje dobiti na vrednosti, te da će ona uticati ne samo na podizanje standarda građana već će i unaprediti kvalitet života i podstaknuti građane Srbije koji su pronašli posao u inostranstvu da se vrate u Srbiju.

Vučić je podsetio da se gradi brza saobraćajnica od petlje auto-puta ka Požarevcu, Velikom Gradištu i Golupcu u dužini od 68 kilometara, u tri deonice od kojih je svaka duga po nešto više od 20 kilometara. Naglasio je da je glavni izvođač kineska kompanija “Shandong”, kao i da su “Koridori Srbije” investitor.

Radovi na izgradnji brze saobraćajnice Požarevac – Veliko Gradište – Golubac počeli su u oktobru 2021. godine, o čemu je Regionalni internet portal E-Braničevo ranije pisao.

VUČIĆ: BRZA SAOBRAĆAJNICA PROMENIĆE ŽIVOT LJUDI U BRANIČEVSKOM OKRUGU (FOTO)

Predsednik je dodao je da je planirano da se ugovori i nastavak brze saobraćajnice od Donjeg Milanovca do Brze Palanke, čime bi se povezao ceo severni deo istoka zemlje sa Beogradom i Novim Sadom. Istakao je da je već uplaćeno više od 130 miliona evra za taj projekat i da se on realizuje bez poteškoća, kao i da jedino ima problema još sa eksproprijacijom zemljišta.

Više o tome pročitajte OVDE.

To Top