Za ispitivanje ispravnosti vode grad izdvojio dva miliona dinara

Požarevac

Društvo

Za ispitivanje ispravnosti vode grad izdvojio dva miliona dinara

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Gradska uprava Požarevac raspisala je javnu nabavku za realizaciju usluge „Sagledavanje zdravstvene ispravnosti vode za piće“. Projektom je obuhvaćeno 17 seoskih naselja ove opštine.

Projektom je predviđeno ispitivanje kvaliteta vode za piće u seoskim naseljima grada Požarevca, sagledavanje postojećeg stanja vodosnadbevanja u seoskim naseljima, predlog mera za prevazilaženje eventualno nepovoljne situacije u pogledu vodosnadbevanja koja se očekuje, predlog mera za smanjeje zagađivanja vode i zemljišta, kao i edukacija stanovništva o značaju higijenski ispravne vode.

Testiranje vode individualnih bunara vršiće se u 20 domaćinstava, u svakom naselju koje je obuhvaćeno projektom, a to su: Bare, Batovac, Beranje, Bratinac, Brežane, Dragovac, Dubravica, Živica, Kasidol, Kličevac, Lučica, Nabrđe, Ostrovo, Trnjane, Rečica, Prugovo i Poljana.

Uzorkovanje vode iz bunara vršiće se u dogovoru sa šefovima mesnih kancelarija u svakom seoskom naselju gde se ispitivanje bude obavljalo, a rezultati analiza će se porediti sa normama važećeg pravilnika i preporuka Svetske zdravstvene organizacije, na osnovu kojih će se dati procena o ispravnosti vode.

Uzorkovanjem i ispitivanjem vode trebalo bi da se ispitaju miris, boja, mutnoća, pH vrednost, utrošak KmnO4, nitrati, amonijak, hloridi, elektroprovodljivost i mikrobiološka ispravnost vode.

Sredstva za realizaciju projekta obezbeđena su iz budžeta grada, procenjena vrednost javne nabavke iznosi 2.000.000,00 dinara bez PDV-a.

Pravo učešća imaju sva zainteresovana lica koja ispunjavaju obavezne uslove u postupku Zakona o javnim nabavkama, te je rok za podnošenje ponuda do 27. jula u 12 časova.

Opširnije o javnoj nabavci, kao i uslovima koji su potrebni možete pročitati OVDE.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top