Za kraj septembra i početak oktobra kišovito i oblačno vreme

Požarevac

Servisne informacije

Za kraj septembra i početak oktobra kišovito i oblačno vreme

Foto: T. Sotirov

How Good Of A Friend Are You Really?

Od ponedeljka do nedelje u Požarevcu i okolini pravo jesenje vreme – vetrovito, oblačno i povremeno sa kišom.

Početak nove sedmice donosi vetrovito vreme, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, a najviša dnevna temperatura će se kretati od 19 do 22 stepena.

Na području Šumadije, Pomoravlja, Istočne, Jugoistočne, Jugozapadne Srbije i Kosova i Metohije na snazi je narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme. U ostalom delu zemlje na snazi je žuti meteo-alarm, što znači da će vreme biti potencijalno opasno.

Danas se na području Srbije očekuju kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom, koji će se intezivirati posle podne i uveče. U većini mesta očekuje se od 15 do 30 milimetara padavina, lokalno i više, navodi se na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Isto vreme nastaviće se i u utorak, kada će jutarnja temperatura biti 13, a maksimalna identična kao i u ponedeljak.

Naredna dva dana u Požarevcu i okolini smenjivaće se periodi oblaka, kiše i sunčanih intervala, a temperatura će varirati od najnižih 13 do maksimalnih 22 stepena na Celzijusovoj skali, koliko nas očekuje u sredu i 23 stepena, koliko je najavljeno u četvrtak.

Ni u petak ne zaboravite da ponesete kišobrane, jer će u najhladnijem delu dana biti 14, a u najtoplijem 24 stepena.

I za vikend meteorolozi najavljuju mestimično oblačno vreme sa mogućom kišom i lokalnim pljuskovima. Minimalna dnevna temperatura u subotu biće 14, a u nedelju 12 stepeni. Prvog dana vikenda maksimalna temperatura iznosiće 23, dok će drugog dana biti za tri stepena niža.

To Top