Za pet dana više od 50 zaraženih  i pet preminulih u požarevačkoj kovid bolnici

Požarevac

Društvo

Za pet dana više od 50 zaraženih i pet preminulih u požarevačkoj kovid bolnici

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

U Kovid bolnici Požarevac trenutno je na lečenju 88 pacijenata sa simptomima koronavirusa, od kojih je infekcija potvrđena kod čak 86. U poslednjih pet dana na bolničko lečenje primljeno je više od 50 pacijenata pozitivnih na kovid 19.

U istom periodu preminulo je pet pacijenata, tri muškarca i dve žene, sa potvrđenom kovid infekcijom, starosti između 64 i 78 godina, navodi se u saopštenju Opšte bolnice Požarevac.

Svi hospitalizovani pacijenti imaju srednje tešku ili izrazito tešku kliničku sliku i većina je na terapiji kiseonikom. Na bolničkom lečenju su trenutno uglavnom stariji, ali ima i mlađih. Oko 90 odsto njih nije vakcinisano.

Trenutno nema intubiranih pacijenata na respiratoru, ali je njih petoro na neinvaizivnoj ventilaciji (NIV).

Među zdravstvenim radnicima Opšte bolnice Požarevac ima troje inficiranih i oni su na kućnom lečenju.

U kovid ambulantama drastično raste broj pregleda, ali i broj pozitivnih. Samo u poslednja tri dana kovid je potvrđen kod 91 osobe.

Iz požarevačke kovid bolnice apeluju na sve građane da se vakcinišu u što većem broju jer, iako vakcina ne štiti u potpunosti od zaražavanja, klinička praksa pokazuje da oni lakše prebole koronavirus, bez većih komplikacija, navodi se u saopštenju.

U zelenoj zoni trenutno su hospitalizovana 174 pacijenta.

To Top