Za tri dana poginulo osam osoba

Braničevo

Hronika

Za tri dana poginulo osam osoba

Foto: ilustracija

How Good Of A Friend Are You Really?

Za samo tri dana, od 1. do 3. septembra, u saobraćajnim nezgodama u Srbiji poginulo je osam osoba, dok su dve zadobile teške telesne povrede opasne po život. U nedelјu, 3. septembra, poginulo je čak pet učesnika u saobraćaju, navodi MUP.

U sudaru automobila marke „fijat punto“ koji se kretao suprotnim smerom i „hjundaija“ na auto-putu Miloš Veliki na teritoriji Surčina, jedna osoba je poginula, dok je jedna teže, a jedna lakše povređena. Od siline udarca „fijat“ se zapalio i izgoreo, a policijski službenici utvrđuju sve činjenice i okolnosti u vezi sa ovom saobraćajnom nezgodom.

Od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda od 1. do 3. septembra, čak tri su, uklјučujući i nezgodu na auto-putu Miloš Veliki, izazvali vozači automobila koji su prešli u kolovoznu traku namenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smera.

Takođe, najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda bila je i neprilagođena brzina, nakon čega su vozači gubili kontrolu nad vozilom i sleteli sa puta.

Uprava saobraćajne policije sprovodiće akcije pojačane kontrole usmerene na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja kojima se najviše ugrožava bezbednost saobraćaja. 

MUP apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise kako bi sačuvali svoj i tuđe živote.

To Top