Završen 14. “Spasovdanski kup”

Braničevo

Događaji

Završen 14. “Spasovdanski kup”

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

„Spasovdanski kup“ koji se održava već 14 godina, ove godine okupio je rekordan broj fudbalskih ekipa i posetilaca u sportskom kampu „Marino Batut“ u mestu San Dorligo della Valle nadomak Trsta.

U konkurenciji od 54 fudbalskih ekipa, pobednički pehar osvojio je tim iz Republike Srpske, drugoplasirani su bili „Rekanci" iz Makedonije, prošlogodišnji pobednici, a treće ekipa iz Kopra iz Slovenije.

Pehar u kategoriji Kup šanka osvojila je ekipa iz Majilovca koja je popila 93 bokala, što je oko 140 litara piva. Po rečima organizatora, ove godine je popijeno oko sedam tona piva. Pored jela sa roštilja, posetioci su bili u prilici i da degustiraju pečenog bika.

Udruženja Srba „Vuk Karadžić“ iz Trsta i Udruženje „Solidarnost onlajn“ iz Požarevca organizovali su zajedničku humanitarnu akciju za Leu, devojčicu iz Kurjača kojoj je potreban novac za lečenje. Zahvaljujući humanim ljudima prikupljeno je 4.610 evra i 1.000 dinara, a novac je predat njenom ocu.

Uspešna humanitarna akcija

“Turnir je protekao bez ikakvih problema u dobroj atmosferi. Veoma smo zadovoljni što je učestvovao rekordan broj ekipa i što je posećenost bila velika”, kazao je za E-Braničevo Dejan Cvejić, predsednik Udruženja Srba u Trstu „Vuk Karadžić“.

Pored fudbalskih utakmica, posetioci su uživali u hrani, piću, nastupima folklora i opštenarodnom veselju. Kakva je bila atmosfera pogledajte u GALERIJI.

To Top