,,Coca-Cola“ sistem u Srbiji uveo neodvojive čepove

Braničevo

Saopštenja

,,Coca-Cola“ sistem u Srbiji uveo neodvojive čepove

Foto: ,,Coca-Cola“ Srbija

How Good Of A Friend Are You Really?

Nakon što je krajem prošle godine uveo čepove inovativnog dizajna na ,,Next“ sokovima, ,,Coca-Cola“ sistem u Srbiji primenio je neodvojive ili pričvršćene čepove i na ostatak svog portfolija.

Neodvojivi čepovi osmišljeni su sa ciljem da se omogući efikasnije prikupljanje i reciklaža plastike od pića, a shodno zakonskoj obavezi koju je Evropska unija propisala Direktivom o jednokratnoj plastici. Ovom direktivom proizvođači su obavezani da od 2024. godine na tržište plasiraju isključivo ambalažu sa neodvojivim čepovima, kako bi se obezbedilo da se čepovi i boce zajedno skupljaju i efikasnije recikliraju.

Po otvaranju, čep ostaje pričvršćen za flašu. Čepove ne treba pokušavati odvojiti od flaše, što je istaknuto i na samoj ambalaži. Novo rešenje čepova je u potpunosti higijensko, praktično i funkcionalno, a ispoštovani su i bezbednosni standardi očuvanja kvaliteta i ukusa napitaka.

Uvođenje ovog praktičnog i funkcionalnog rešenja predstavlja još jedan korak u okviru globalne strategije održivog razvoja kompanije, pod nazivom „Svet bez otpada”, čiji je cilj da ,,Coca-Cola” do 2030. godine dostigne prikupljanje 100 odsto PET i aluminijumske ambalaže koja se proda na tržištu, kao i da 50 odsto ambalaže bude napravljeno od recikliranih materijala.

,,Pričvršćeni čepovi pomoći će u rešavanju problema prikupljanja i reciklaže ambalažnog otpada, jer smo i sami svedoci da se u prirodi često mogu naći neadekvatno odloženi čepovi flaša od pića. Na ovaj način, potrošačima se daje prilika da dodatno doprinesu efikasnijem sakupljanju i reciklaži plastike”, navodi se u saopštenju ove kompanije.

To Top