Održana treća “Coke Academy”

Požarevac

Saopštenja

Održana treća “Coke Academy”

Foto: Coca-Cola

How Good Of A Friend Are You Really?

“Coke Academy” - specijalizovana akademija koju za svoje kupce realizuje kompanija Coca-Cola HBC Srbija, održana je po treći put.

Ovo izdanje “Coke Academy” bilo je posvećeno vlasnicima malih trgovinskih radnji, koje su, prema podacima istraživačkih agencija, u Srbiji u 2022. godini činile oko 40 odsto ukupne prodaje u industriji robe široke potrošnje.

„Male trgovine u Srbiji su relevantne na tržištu i predstavljaju naše važne kupce. U izazovnim vremenima u kojima živimo, smatramo da je jedna od najvećih dodatih vrednosti koju kao velika kompanija možemo da pružimo našim partnerima – osluškivanje njihovih potreba kao i kontinuirano učenje i razmena znanja. “Coke Academy” ​smo pokrenuli prošle godine, ali smo vrlo brzo shvatili da želimo da to bude trajni vid podrške našim kupcima, koji su nam uvek na prvom mestu“, istakla je Marija Trivanović, menadžerka za razvoj sposobnosti u sektoru prodaje u kompaniji Coca-Cola HBC Srbija.

Ona je dodala da od ove godine uvode i novinu koja se odnosi i na edukaciju zaposlenih u timovima kupaca, a to je samo jedna od novina koja nas očekuje u budućnosti.

 „Kako ne bi sve ostalo u domenu teorije, našu podršku ne završavamo samo na edukacijama, već sa svim kupcima koji su deo akademije pravimo planove i nastavljamo da radimo na implementaciji konkretnih tema kao što je, na primer, upravljanje kategorijama“, kazala je Trivanović.

O važnosti “Coke Academy” svedoče i utisci učesnika, koji su imali prilike da prisustvuju edukaciji.

“Ovaj događaj je odličan i naučio sam mnogo korisnih stvari koje ću da upotrebim u svom poslovanju. Ono što bih mogao da izdvojim je da sam naučio kako da bolje upravljam mrtvim lagerom kako bih imao veću uštedu i nju preusmerio na visoko frekventnu robu. Do sada sam imao druge poslovne strategije i shvatio sam u čemu grešim, a sada mogu sve to da ispravim”, rekao je Milan Tošić iz Pančeva, vlasnik trgovine.

Milica Aćimović, vlasnica trgovine iz Bajine Bašte, istakla je da je prezadovoljna jer je deo ovog događaja, te da je dobila odgovore na neka od pitanja kao što su kako da na najbolji način komunicira sa zaposlenima, kako da ih motiviše i kako da imaju bolju radnu atmosferu.

Tokom jednodnevne edukacije, predstavnici malih trgovinskih radnji, njih više od 70, imali su priliku da dobiju znanje i čuju iskustva zaposlenih u kompaniji Coca-Cola HBC Srbija i Bambi, ali i eksternih predavača, stručnjaka sa kojima su razgovarali na teme kao što su: upravljanje zaposlenima, povećanje prodaje, korišćenje podataka za upravljanje biznisom, promene u navikama potrošača u Srbiji i kako to afektuje male trgovinske radnje, zašto su važni planogrami i kako ih napraviti.

Posebno zanimljiva bila je panel diskusija „Kako do radnika u današnje vreme i kako ih zadržati?“, na kojoj su govorili Sanja Živić, HR direktor kompanije Bambi, Gordana Vujić, Executive Reqruitement Manager Coca-Cola HBC, Miloš Turinski, PR menadžer platforme “Infostud” i Katarina Aleksić, direktorka “Fortuna Marketa”.

“Coke Academy” je dugoročni projekat kompanije Coca-Cola HBC Srbija, osmišljen sa ciljem pružanja podrške kupcima i osnaživanju njihovih biznisa, a ove godine, podršku realizaciji projekta pružila je i kompanija Bambi.

Naredna “Coke Academy”, četvrta po redu, za HoReCa kupce, planirana je za početak oktobra.

To Top