„Dan borbe protiv bele kuge“ 11. put u Smoljincu

Malo Crniće

Kultura

„Dan borbe protiv bele kuge“ 11. put u Smoljincu

Foto: FB Dan borbe protiv bele kuge

How Good Of A Friend Are You Really?

Ovogodišnja manifestacija „Dan borbe protiv bele kuge“ biće održana 11. put u Smoljincu, u porti crkve „Svetih Petozarnih mučenika“.

Manifestacija se održava na praznik Velika Gospojina, 28. avgusta, a početak je zakazan za 17 časova. Kao i svake godine, održava se sa blagoslovom manastira Hilandar.

Od samog nastanka manifestacije gosti su, pored meštana Smoljinca, okolnih sela i Požarevca, istaknute javne ličnosti, a tako će biti i ove godine, najavljuju organizatori. Dolazak su potvrdili: ministar Nikola Selaković, glumac i voditelj Srđan Ivanović, glumac Žarko Stepanov, etsradni umetnik Renato Henc, harmonikaš Saša Kovač, predstavnici manastira Hilandar, eparhije i episkopa Braničevskog, Predstavnici kartice 3+ i Udruženje „Kolevka je najveće prostranstvo“.

Organizatori pozivaju sve predškolske ustanove i roditelje da dovedu svoje mališane. Kao i svake godine u sklopu manifestacije biće održan i maskenbal za najmlađe.

Dolazak na manifestaciju potvrdio je i fudbalski klub „Presing“ iz Požarevac sa igračima mlađeg uzrasta koji će nakon završetka programa odigrati utakmicu sa mališanima iz sela Smoljinac.

To Top