Manifestacija ,,Osmeh jedan sreće vredan“ u Petrovcu

Petrovac

Događaji

Manifestacija ,,Osmeh jedan sreće vredan“ u Petrovcu

Foto: A.G.

How Good Of A Friend Are You Really?

Danas se na trgu u Petrovcu na Mlavi održava druga po redu manifestacija ,,Osmeh jedan sreće vredan“ u organizaciji Ustanove za odrasle i starije “Gvozden Jovančićević” Veliki Popovac.

Biljana Vulićević Pavlović, defektolog u ustanovi u Velikom Popovcu, rekla je za E-Braničevo da na ovoj manifestaciji njihovi korisnici danas predstavljaju svoja umeća i veštine u aktivnostima kao što su vez, pletenje, slikanje, izrade narukvica i umetničkih dela od kolaž papira, šminkanje, pravljenje frizura, sport i društvene igre kao što su šah, domine i ,,Ne ljuti se čoveče“.

,,Sve aktivnosti su interaktivnog tipa, tako da sugrađani mogu da se uključe, a zauzvrat će dobiti poklon koji su naši korisnici vredno pripremali u ustanovi. Cilj je da sugrađani vide koliko su naši korisnici vešti i kreativni i koliko ih njihova pažnja usrećuje”, rekla je Pavlović.

Biljana Vulićević Pavlović

Pored 30 korisnika iz ustanove u Velikom Popovcu, ove godine prisutni su i korisnici iz ustanova Novi Bečaj, Stamnica i Čurug, koji će se predstaviti sa svojim radovima.

,,Kada smo zajedno osmeh je još blistaviji, što nam je i ideja vodilja ovogodišnje manifestacije”, dodala je Pavlović.

Manifestacija ,,Osmeh jedan sreće vredan”

Miloš Antić, specijalni pedagog, kazao je da ova ustanova akcenat stavlja na vaninstitucionalne, individualne aktivnosti, te da korisnici po sopstvenoj želji uz asistenciju stručnih radnika mogu da odu u restoran, kafić, šoping centar, na sportske manifestacije, muzičke koncerte ili u crkvu.

”Nastavićemo da radimo na normalizaciji života korisnika, a ova manifestacija je prilika da budemo vidljiviji, da se družimo sa drugarima iz drugih ustanova i da se naši korisnici što više integrišu u zajednicu gde i pripadaju”, rekao je Antić za E-Braničevo.

Miloš Antić

Manifestacija ,,Osmeh jedan sreće vredan” će trajati do 12 časova.

To Top