Tri žrtve korone u ustanovi u Velikom Popovcu

Petrovac

Društvo

Tri žrtve korone u ustanovi u Velikom Popovcu

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Preminula jedna negovateljica i dva korisnika u ustanovi Velikom Popovcu, rekao je na konferenciji za medije Duško Nedinić, predsednik opštine Petrovac na Mlavi.

Trenutan broj zaraženih virusom kovid 19 prema podacima Zavoda za javno zdravlje Požarevac je 172, uključujući u ovaj broj i korisnike Doma u Popovcu. 

„Nažalost, nismo prošli bez žrtava, i to je ono što u ovoj situaciji najteže pada i čega smo se najviše bojali“, rekao je Nedinić.

Кada je reč o Domu za smeštaj starih lica „Gvozden Jovančićević“ u Velikom Popovcu, Nedinić smatra da je najgori udar prošao. 

„Broj zaraženih nije dalje rastao, a ono što je pozitivno  je da se zaposleni polako oporavljaju i vraćaju na posao. Takođe, počinje se sa retestiranjem zaraženih korisnika i oni se generalno dobro osećaju i oporavljaju. Nažalost, jedna negovateljica i dva korisnika su preminuli. Dakle, ne možemo reći da je situacija dobra, kada imamo preminule, ali možemo reći da se situacija stabilizuje, korisnici i zaposleni se oporavljaju i nije veliki broj obolelih sa teškom kliničkom slikom“, rekao je Nedinić.

On kaže da razume da su se svi već zasitili vesti o ovom virusu i cele situacije i pritiska  sa kojim se već duže vreme svi nosimo, ali javno zdravlje je najvažnije, te stoga ne smemo sada da se opustimo. 

To Top