Poziv mladima za dobrovoljno služenje vojnog roka

Braničevo

Društvo

Poziv mladima za dobrovoljno služenje vojnog roka

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Svi zainteresovani mladići i devojke koji žele da se prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka pod oružjem mogu da podnesu svoje prijave u centrima Ministarstva odbrane i u septembru ove godine dobiju priliku da stanu u stroj Vojske Srbije. Takođe, u toku je i prijava za vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire.

Kako se navodi na sajtu Ministarstva odbrane Republike Srbije, kandidati za dobrovoljno služenje vojnog roka mogu se prijaviti u centrima Ministarstva odbrane – nekadašnjim vojnim odsecima, preko portala e-uprave, uz posedovanje kvalifikovanog elektronskog sertifikata i na šalterima Javnog preduzeća „Pošta Srbije“ širom naše zemlje.

Pravo da konkurišu imaju svi zdravstveno sposobni državljani naše zemlje koji u 2023. godini navršavaju od 19 do 30 godina, a koji prethodno nisu odslužili vojni rok sa oružjem.

Buduće vojnike očekuje i mesečna plata koja iznosi oko 46.000 dinara. Sve one koji tokom dobrovoljnog služenja odluče da konkurišu za status profesionalnog vojnika očekuju skraćene i pojednostavljene procedure selekcije i prijema.

Više o tome pročitajte OVDE.

To Top