Ko se može prijaviti za stipendije Ministarstva odbrane?

Braničevo

Društvo

Ko se može prijaviti za stipendije Ministarstva odbrane?

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Ministarstvo odbrane raspisalo je konkurs za dodelu studentskih stipendija u iznosu od 40.000 do 50.000 dinara mesečno.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane, Nebojša Stefanović, istakao je da  navedene stipendije predstavljaju još jedan od načina da se pokaže koliko se čvrsto veruje u mladost Srbije, u njena znanja i veštine.

„Ne samo da verujemo, već želimo da pružimo podršku mladima i to ne samo rečima. Pozivam ih da se prijave na naš konkurs na kom uz ovu značajnu finansijsku pomoć dobijaju i siguran posao po završetku školovanja. Mi želimo da već danas investiramo u mladost Srbije, jer upravo  zbog nje i gradimo i modernu i snažnu vojsku i Srbiju, da bi mladi u njoj imali što bolju budućnost“, rekao je ministar Stefanović.

On je precizirao da Ministarstvo odbrane dodeljuje 44 stipendije za studente elektrotehnike, računarstva, mašinstva, računarskog inženjerstva, mašinskog i tehnološkog inženjerstva, matematike, farmacije, saobraćaja i drugih studija. Kako je naveo, po završetku školovanja i neophodnih obuka, između ostalog, njih 17 postaće oficiri Vojske Srbije na dužnostima širom Srbije, dok će 18 dobiti posao u Vojnotehničkom institutu u Beogradu i Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu.

Više o tome OVDE.
 

To Top