“Prijatelji Čačalice“ podržavaju “Jasno i glasno“ u borbi protiv spalionice

Požarevac

Saopštenja

“Prijatelji Čačalice“ podržavaju “Jasno i glasno“ u borbi protiv spalionice

Foto: Ekološko društvo „Prijatelji Čačalice“

How Good Of A Friend Are You Really?

Ekološko društvo „Prijatelji Čačalice“ u potpunosti podržava inicijativu Pokreta „Jasno i glasno“ i Ekološkog udruženja „SOVA“ po pitanju sprečavanja rada spalionice opasnog otpada, navodi se u saopštenju.

Kako se dalje navodi, Ekološko društvo „Prijatelji Čačalice“ se pridružuje zahtevima da se utvrdi istina oko najavljene prenamene fabrike solarnih panela u spalionicu i odgovornost svih aktera povezanih sa tim postupkom.

„Pošto smo u prethodnom periodu imali niz akcija kao i dobru saradnju sa Pokretom "Jasno i glasno", Ekološkim udruženja "SOVA" i sa još nekoliko građanskih organizacija, ovom prilikom pozivamo sve da se pridruže u borbi protiv puštanja u pogon spalionice opasnog otpada. Kao apsurd svega ovoga navodimo da sa jedne strane imamo odumiranje i propadanje Spomen parka Čačalica, dok se sa druge strane nekontrolisano otvaraju fabrička postrojenja koja nesagledivo loše utiču na životnu sredinu i zdravlje građana Požarevca i šire okoline, a da se pritom u ekologiju, pošumljavanje, kao što možemo videti na primeru Čačalice, ne ulaže ništa“, piše u saopštenju.

Continue Reading
Povezane teme...
To Top