Turistička signalizacija na svim prilazima gradu (FOTO)

Požarevac

Turizam

Turistička signalizacija na svim prilazima gradu (FOTO)

Foto: Privatna arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Na teritoriji grada Požarevca nedavno je postavljena turistička signalizacija kojom je olakšan dolazak svima koji posećuju Požarevac i ostala mesta turističkog značaja u okolini.

Ovo je jedan od prošlogodišnjih projekata Turističke organizacije ove opštine. Novac je dobijen od resornog ministarstva u vrednosti od 2.000.000,00 dinara. Projekat obuhvata nabavljanje i postavljanje turističke signalizacije na državnim putevima u okolini Požarevca, čija je realizacija završena 31. jula.

Prvi znakovi koji su postavljeni nalaze se na požarevačkoj petlji, gde je na auto putu sa dva znaka obeležena Ergela Ljubičevo, koja se pored drugih turističkih znakova prvi put tu našla.

Iz Turističke organizacije grada Požarevca smatraju da ona mora biti adekvatno obeležena i naglašena kao jedna nacionalna ergela.

"Signalizaciju smo sa svih prilaza odradili. Imamo je u Salakovcu gde se razdvaja put na kružnom toku, iz pravca Petrovca i Kučeva. Odatle ima usmerenja, desno prema Bratincu, da bi se iz tog sela išlo prečim putem do Viminacijuma, Rukumije, Kličevca kao vinskog puta, a obeleženo je i ka Požarevcu . Bukvalno smo na svim raskrnicama uradili signalizaciju. Takođe smo naznačili i vinski put u Poljani, gde imamo jednog proizvođača, kao i manastir Sestroljin ", kaže Vasilije Baldić, direktor Turističke organizacije grada Požarevca.  

 

Ovo je, smatra on, velika promena za turizam u oštini Požarevac. Uočili su je i sami turisti koji hvale novopostavljenu signalizaciju kao lakši orjentir ka turističkim centrima, pogotovo Viminacijumu koji je najposećeniji, tvrdi Baldić.

To Top