“Uskršnji etno festival“ u Poljani posle dve godine pauze

Požarevac

Događaji

“Uskršnji etno festival“ u Poljani posle dve godine pauze

Foto: S.P./FB

How Good Of A Friend Are You Really?

Drugog dana najradosnijeg hrišćanskog praznika - Uskrsa tradicionalno se održava „Uskršnji etno festival“ u Poljani, kod manastira Sestroljin, koji je ove godine međunarodnog karaktera.

Vernici su se okupili jutros u 8.30 sati na liturgiji u crkvi Svetog Vaznesenja gospodnjeg, a potom je u 10 časova manifestaciju otvorio gradonačelnik Požarevca, Saša Pavlović.

Kako festival nije održan protekle dve godine zbog epidemije koronavirusa, Pavlović je istakao da mu je drago što ovakve manifestacije uprkos svemu odolevaju vremenu i nastavljaju da promovišu tradicionalne običaje, zanate i hranu.

Izložba etno hrane

„Negujući svoju tradiciju mi čuvamo našu budućnost, jer ako zaboravimo ko smo i šta smo i ako zaboravimo našu slavnu istoriju, ne možemo očekivati ni sjajnu budućnost. Lepo je videti ove ljude, još lepše videti ovu decu koja su došla danas da posete ovaj festival i u njemu učestvuju“, naveo je Pavlović.

 

Saša Pavlović

Posetioci danas mogu da pogledaju izložbu etno hrane i probaju ono što im deluje najukusnije, kao i da uživaju u kulturno-umetničkom programu.

Kulturno-umetnički program

Pored folklornih ansambala iz Srbije nastupiće i gosti iz Republike Srpske.

>>USKRŠNJI ETNO FESTIVAL OVE GODINE MEĐUNARODNOG KARAKTERA<<

To Top