Beate Mali: „Gospođica Mocart i zvuk ljubavi“

Braničevo

Kultura

Beate Mali: „Gospođica Mocart i zvuk ljubavi“

Foto: Laguna

How Good Of A Friend Are You Really?

„Gospođica Mocart i zvuk ljubavi“ Beate Mali je priča o Nanerl Mocart, pijanistkinji i kompozitorki koja je ostala u senci svoga brata, ženi koja je u vremenu nenaklonjenom ženama sledila zvuk svog srca.

Salcburg 1766. Mlada Marija Ana Mocart, odmilja Nanerl, teško može da se spase od obožavalaca, a ipak na umu joj je samo muzika. Sa mlađim bratom Volfgangom Amadeusom svirala je klavir na najuglednijim dvorovima u Evropi sve dok nije stasala za udaju, kada joj više nisu bili dozvoljeni javni nastupi. Razočarana, okreće se sopstvenim kompozicijama i brojnim balovima. Jedne večeri upoznaje šarmantnog Franca Armana d’Ipolda i odmah oseća bliskost s ovim muškarcem. Zbog nasleđenih dugova, međutim, njena porodica joj ne odobrava brak sa njim. Ali Nanerl Mocart je neustrašiva i neće odustati ni od svoje muzike ni od svoje velike ljubavi.

„Gospođica Mocart i zvuk ljubavi“ Beate Mali u prodaji je od utorka 25. aprila u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.

Dva najbrža čitaoca portala E-Braničevo dobijaju ovu knjigu na poklon. Tačno u 17 časova potrebno je poslati lične podatke (ime, prezime, adresu i broj lične karte) na mejl [email protected].

To Top