Virtuelna promocija knjige Stranci „Gastarbajteri“

Požarevac

Događaji

Virtuelna promocija knjige Stranci „Gastarbajteri“

Foto: plakat

How Good Of A Friend Are You Really?

Biblioteka u Kostolcu organizuje još jednu virtuelnu promociju knjige.

U utorak, 25. maja, biće održana virtuelna promocija knjige Stranci „Gastarbajteri“ autora Saše Ilića. Promocija počinje u 14 časova na sajtu i FB stranici Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ Požarevac.

O autoru

Saša Ilić, rođen je 1968. godine u Požarevcu. Na Grupi za istoriju Filozofskog fakulteta u Beogradu diplomirao je 1995, a doktorirao sa tezom Strani radnici i stručnjaci u privredi Jugoslavije 1945–1950. godina. Predavao je istoriju u XIV beogradskoj gimnaziji i bio arhivista u Arhivu Jugoslavije. Od 2005. godine radi u Narodnoj banci Srbije.

Kao autor i koautor priredio je veći broj arhivskih izložbi u zemlji i inostranstvu i pet izložbenih kataloga. Radio je na obradi arhivske građe fondova, publikovanju arhivske građe i zbornika arhivske građe, pojedinačnim i opštim arhivističkim informativnim sredstvima, projektima digitalizacije arhivske građe.

Koautor je biografije o Đorđu Vajfertu i član Programske komisije Seminara za društvenu istoriju u IS Petnica od 2004. godine. Aktivan je član Centra za ekonomsku istoriju (CEI) od osnivanja. Istoriografske i arhivističke članke i druge priloge objavljivao je u domaćoj i stranoj periodici (Istorija 20. veka, Tokovi istorije, Godišnjak za društvenu istoriju, Arhiv, Zapisi, Nasleđe, International Review, Bulletin EABH, Spiege lungen), zbornicima i leksikografskim izdanjima.

Bavi se društvenom istorijom XX veka.

To Top