Besplatna poseta sajmu za kučevačke i petrovačke poljoprivrednike

Braničevo

Poljoprivreda

Besplatna poseta sajmu za kučevačke i petrovačke poljoprivrednike

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Međunarodni sajam poljoprivrede ove godine biće održan u periodu od 21. do 27. maja na Novosadskom sajmu. Za poljoprivrednike sa područja opština Kučevo i Petrovac na Mlavi obezbeđen je besplatan prevoz i karta za sajam.

Poljoprivredni proizvođači iz Kučeva organizovano će posetiti Međunarodni sajam poljoprivrede u četvrtak, 26. maja, a lokalna samouprava im je obezbedila besplatan prevoz. Polazak je planiran u 6 časova, a povratak najkasnije do 21 čas. 

Svi zainteresovani za odlazak na sajam poljoprivrede mogu da se prijave na broj telefona 012/852/141 ili u kancelariji broj 11, Odsek za poljoprivredu Opštinske uprave opštine Kučevo.

Za poljoprivrednike sa područja opštine Petrovac na Mlavi, lokalna samouprava 26. maja takođe organizuje odlazak na sajam, a prevoz i ulaznica su besplatni. 

Zainteresovani poljoprivrednici se mogu prijaviti i dobiti više informacija na broj telefona 012 332 722, lokal 238 - Odeljenje za imovinsko pravne poslove, privredu i društvene delatnosti ili doći lično u kancelariju broj 25 u zgradi Opštine.

Na ovogodišnjoj manifestaciji predstaviće se oko 1.100 izlagača. Zemlja partner je Mađarska, a dolazak su do sada potvrdili i izlagači iz još 18 zemalja. 

Četvrtak će tradicionalno biti dan za stočare posvećen večeri šampiona i oceni kvaliteta. Ove godine biće i jedna novina, naime,  biće organizovana retrospektiva razvoja poljoprivrede Vojvodine, a kroz istoriju ratarstva deca će imati priliku da vide kako se poljoprivreda razvijala od rala do najsavremenijih mašina.

Ovo je jedna od najprestižnijih i najstarijih manifestacija ovog tipa u jugoistočnoj Evropi. Na nacionalnoj izložbi stoke sa pratećom izložbom genetskih potencijala, i ove godine biće prisutna najbolja grla goveda, pre svega goveda tovne rase, konja, ovaca i koza. Ono što posebnu privlači pažnju to je prisustvo autohtonih rasa goveda, konja, ovaca i koza i sigurno da je uz nacionalnu izložbu stoke ovo jedan bitan segment ove manifestacije.

Ove godine tradicionalno će pod pokroviteljstvom ministarstva biti održana izložba organskih proizvoda, proizvoda sa oznakama geografskog porekla i srpski kvalitet, biće prisutni i proizvođači zanatskog piva, dok će u hali 23 izlagati pčelari, pogon “Naš med”, kao i udruženje Savez pčelarskih organizacija Srbije.


 

To Top