Besplatni preventivni pregledi štitaste žlezde u Braničevskom okrugu

Braničevo

Zdravlje

Besplatni preventivni pregledi štitaste žlezde u Braničevskom okrugu

Foto: RTV Mlava

How Good Of A Friend Are You Really?

Predstojećeg vikenda, 21. i 22. oktobra, u periodu od 8 do 16 časova, u zdravstvenim ustanovama u Braničevskom okrugu vršiće se besplatni preventivni pregledi štitaste žlezde.

U laboratoriji Medicine rada u Požarevcu svi zainteresovani moći će da daju krv na hormone štitaste žlezde, a u Radiološkoj službi Doma zdravlja će se raditi ultrazvuk štitaste žlezde.

U Opštoj bolnici Petrovac na Mlavi vršiće se besplatni preventivni pregledi u ultrazvučnom kabinetu i to: UZ štitaste žlezde i hormoni štitaste žlezde (FT4, TSH i Antitireoglobulinska At).

U Službi za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva u Velikom Gradištu, ordinacija broj tri, vršiće se ultrazvuk štitaste žlezde za lica koja ranije nisu imala detektovanu bolest, a u Službi laboratorijske dijagnostike analiza hormoni štitaste žlezde (TSH, FT4 i Antitireoglobulinska antitela).

Besplatni preventivni pregledi štitaste žlezde vršiće se i u domovima zdravlja Kučevo, Žabari, Žagubica, Malo Crniće i Golubac.

Preglede mogu obaviti svi koji ranije nisu imali detektovanu bolest štitaste žlezde, kao i oni koji nemaju zdravstveno osiguranje.

To Top