Bespovratna sredstva za podsticanje romskog preduzetništva

Požarevac

Društvo

Bespovratna sredstva za podsticanje romskog preduzetništva

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Raspisan javni poziv nezaposlenim licima za dodelu subvencija za samozapošljavanje u okviru nastavka projekta „Postizanje inkluzivnog društveno-ekonomskog razvoja kroz podsticanje romskog preduzetništva i zapošljavanja“.

Grad Požarevac i program Nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“, koji realizuje Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, potpisali su ugovor o nastavku sprovođenja aktivnosti „Postizanje inkluzivnog društveno-ekonomskog razvoja kroz podsticanje romskog preduzetništva i zapošljavanja“.

Partnerska organizacija na ovim aktivnostima je Udruženje Roma Braničevskog okruga iz Požarevca koja ima višegodišnje iskustvo u implementiranju projekata koji se finansiraju sredstvima međunarodnih organizacija.

Osnovni cilj projekta je da se stvori pozitivan uticaj na lokalnu zajednicu i romsko preduzetništvo kroz zapošljavanje Roma i Romkinja povratnika, osoba sa invaliditetom, mladih osoba iz ruralnih sredina, osoba izostavljenih sa tržišta rada i osoba iz socijalno ugroženih i ranjivih grupa.

Sredstva za dodelu subvencija  u ukupnom iznosu do 15.000 evra su bespovratna, a obezbeđena su u okvira projekta i donatora od strane Nemačke razvojne saradnje  koju sprovodi  GIZ. Sredstva će se koristiti za finansiranje nabavke opreme/mašine radi ostvarenja poslovnih planova za najmanje pet  fizičkih lica u pojedinačnim iznosima do 3.000 eura u dinarskom iznosu po kursu projekta na dan isplate.

Rok za podnošenje prijava na konkurs je do  31. maja, do  15.00 časova. Detaljnije pročitajte OVDE.

To Top