Bolnica u Požarevcu na putu do regionalnog centra za lečenje malignih bolesti

Požarevac

Događaji

Bolnica u Požarevcu na putu do regionalnog centra za lečenje malignih bolesti

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

U požarevačkoj bolnici danas je predstavljen projekat „Unapređenje kontrole tumorske patologije kroz razvoj i sprovođenje prekogranične saradnje za medicinsku izvanrednost NEO- PAT- MAN“.

Po rečima dr Danka Nikolića, direktora Opšte bolnice Požarevac, ovaj projekat je veoma značajan za opremanje patologije i patološke laboratorije.

dr Danko Nikolić, direktor Opšte bolnice Požarevac

Nosilac ovog projekta je županijska urgentna bolnica „Pius Brinzeu“ iz Temišvara (Rumunija) i ovim projektom zaokruženo je opremanje bolnice, ali i treća saradnja sa rumunskim partnerima. Vrednost projekta je 896.331,45 evra, dok je u bolnicu u Požarevcu uloženo oko 300.000 evra.

„Patologija je bazična dijagnostika, u poslednje vreme više nije dovoljno samo da pregledamo uzorke pod mikroskopom. Ovime ćemo standardizovati laboratoriju, imaćemo kvalitetnije uzorke i lepu bazu da u narednom periodu, pošto će naša bolnica možda biti i regionalni centar za lečenje malignih bolesti, unapredimo kvalitet naših usluga“, navodi dr Tomislav Jovanović načelnik patologije.

dr Tomislav Jovanović, načelnik patologije

Jovanović objašnjava i da lekari u požarevačkoj bolnici mogu obrađivati tkivo samo do jednog nivoa, a posle se sve šalje za Beograd na dalju analizu. Dodatnim opremanjem kadrova i novim aparatima te iste analize će realizacijom projekta moći da se urade i u ovoj bolnici, što će najviše koristiti pacijentima, a potom i lekarima.

„Od opreme smo dobili kompletnu laboratoriju, standardizovanu i digitalizovanu, nešto novo i za nas“, poručuje Jovanović.

Medinsko osoblje Opšte bolnice

Ovaj projekat trebalo bi da se realizuje do kraja 2020. godine, a ono što je najbitnije je da će pacijenti dobiti sigurniju, bržu dijagnostiku i rezultate obrade tkiva na najvišem nivou, zaključuje Nikolić.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top