Čišćenje snega ispred lokala i domova obaveza građana

Požarevac

Društvo

Čišćenje snega ispred lokala i domova obaveza građana

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Sneg koji je nedavno pao u Požarevcu i okolini nametnuo je nove obaveze građanima, stanarima i vlasnicima lokala – da počiste sneg i led sa trotoara. Ekipa portala E-Braničevo proverila je da li su trotoari očišćeni u centru grada gde je najveća frekvencija ljudi.

Vlasnici su dužni da ispred svojih lokala i poslovnih objekata očiste sneg, kao i građani ispred svojih domova i zgrada i to u širini od pet metara. Pojedini građani komentarisali su jutros na požarevačkim Fejsbuk grupama da trotoari nisu očićeni u gradu. Ekipa portala E-Braničevo obišla je danas oko 12 časova centar Požarevca i zatekla očišćene trotoare.

Očićeni trotoari u centru Požarevca

Samo je oko zgrade Doma Vojske bilo leda ali su vojnici već započeli čišćenje trotoara.

Vojska čisti trotoar

Pored snega, vlasnici lokala su dužni da skinu i ledenice koje predstavljaju opasnost za prolaznike. Na većini objekta ledenice su uklonjene, ali se ipak mogu videti na nekoliko mesta u gradu.

Ledenice “vrebaju” sa terasa i krovova

Mnogi građani ne znaju da ko ne počisti sneg, led i ledenice može da bude novčano kažnjen. Kontrolu vrše komunalna inspekcija i milicija, a za nepoštovanje ove odluke propisane su sledeće kazne: 50.000 za pravna lica, 10.000 za preduzetnike i 5.000 dinara za fizička lica.

To Top