Vojne vežbe u avgustu

Veliko Gradište

Info

Vojne vežbe u avgustu

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Jedinice Vojske Srbije izvodiće gađanje iz pešadijskog naoružanja na samostalnom automatizovanom strelištu ,,Peskovi“, rejon sela Kusiće u opštini Veliko Gradište, koji zahvata objekte: Kolarnica – Koševi – Ornice – Donji peskovi – Sadnice – Topolje.

Vojne vežbe biće izvedene 3, 4, 9, 10, 11, 12, 13, 17, 19, 24, 25, 26. i 30. avgusta. Zabranjuje se kretanje, zadržavanje i boravak ljudi, stoke, motornih vozila i stočnih zaprega u označenom prostoru u navedenim danima.

Poligonski – strelišni prostor u kojem će se izvoditi gađanje biće obeležen crvenim barjačićima i tablicama sa natpisom: “NE IDI DALjE – GAĐA SE“ i obezbeđen stražarima.

U navedenim danima zabranjen je borakvak u označenom prostoru i svako prikupljanje i diranje nerasprsnutih projektila i njihovih delova (opasno po život). Pri nailasku na takav projektil svako lice je dužno da o tome odmah obavesti najbliže organe policije ili najbližu komandu Vojske Srbije (Komanda CO KoV ili dežurni SAS ,,Peskovi“).

Vojska Srbije neće snositi odgovornost za nesrećne slučajeve koji mogu nastati diranjem nerasprsnutih projektila i njihovih delova.

Sve informacije o realizaciji gađanja mogu se dobiti u Komandi CO KoV u Požarevcu ili kod upravnika Strelišta u selu Kusiće. Kontakt telefon 012/666-976.

To Top