Čudo na spomen česmi u blizini manastira Tumane

Golubac

Zanimljivosti

Čudo na spomen česmi u blizini manastira Tumane

Foto: Dragan Despot Đorđević

How Good Of A Friend Are You Really?

Izvor je tokom leta presušio, a onda je iznenada ponovo potekla voda.

Tomislav Dragomirović iz Krivače podigao je 2009. godine spomen česmu na samom ulazu u naselje Krivača, nedaleko od manastira Tumane, u znak sećanja na rano preminulog sina Slobodana. Voda sa ovog izvora oticala je u Tumansku reku, međutim ove godine je izvor presušio.

Ovaj spomen kompleks Tomislav je odlučio da oplemeni mozaicima sa prikazom Hrista i Bogorodice. Mozaike je izradio Bojan Veljković, primenjeni umetnik, uz pomoć prijatelja i kolege Miloša Đurana.

Mozaik sa likom Isusa Hrista i Bogorodice

Dok je Bojan na spomen česmi vršio pripreme za postavljanje mozaika, Miloš Đuran koji ih je prevozio pozvao ga je da mu kaže da uskoro stižu i tada se dogodilo čudo.

,,Kada smo prolazili pored manastira Tumane i najavili da uskoro stižemo do spomen česme, iz izvora je odjednom potekla voda”, kazao je Miloš Đuran i dodao da je sa mozaicima stigla i blagodat od Boga.

 

Potekla voda neposredno pre postavljanja mozaika

Svedoci ovog nesvakidašnjeg događaja su Bojan Veljković iz Rabrova, Mladen Krstić iz Kučeva, Tomislav Dragomirović iz Krivače, Slađan Lazarević iz Kudreša, Miloš Đuran iz Beograda i Dragan Despot Đorđević iz Rabrova.

To Top