Da li će poskupeti grejanje u Požarevcu?

Požarevac

Društvo

Da li će poskupeti grejanje u Požarevcu?

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Javno preduzeće ,,Toplifikacija” Požarevac uputilo je zahtev Gradskom veću za povećanje cene fiksnog dela računa za grejanje.

Kako se navodi zahtevu „Toplifikacije“, cene fiksnog dela grejanja u proseku su veće za 3,8 odsto, a osnovni razlog leži u činjenici da su preduzeti veći investicioni zahvati što je povećalo amortizaciju. Tokom 2020. godine ostvareni su niži prihodi od priključaka, a razlozi nešto nižeg odziva leže, pre svega, u činjenici da objekti koje priključuju moraju da imaju građevinsku dozvolu ili rešenje o legalizaciji, navodi se u zahtevu.

Gradsko veće Požarevca nije dalo saglasnost na ovu odluku, što znači da će cena grejanja i ove sezone biti ista kao i prethodnih godina.

U obrazloženju ove odluke piše da je razlog za neodobravanje ovog zahteva taj što je preduzeće prethodne godine izvršilo povećanje cena od 14 odsto koje je odobrilo Gradsko veće. Takođe, preduzeće je na kraju 2020. godine ostvarilo neto dobitak nešto više od 58 miliona dinara, dok na poziciji neraspoređeni dobitak  iz ranijih godina ima oko 207 miliona dinara.

Podsećamo da je javno preduzeće ,,Toplifikacija” počelo sa pripremama za predstojeću grejnu sezonu.

>>POČINJU PRIPREME ZA GREJNU SEZONU<<

To Top