Da li će poskupeti pojedine pijačne usluge?

Veliko Gradište

Društvo

Da li će poskupeti pojedine pijačne usluge?

Foto: JKP ,,Dunav” VG

How Good Of A Friend Are You Really?

Nadzorni odbor JKP „Dunav“ Veliko Gradište uputilo je opštini zahtev za izmenu cenovnika pijačnih usluga.

Dosadašnja cena za godišnji zakup jedne tezge na Srebrnom jezeru, sa važenjem od 1. januara 2018. godine je 4.000 dinara, a lokacija je nekada bila na platou kod javnog toaleta koja nije bila interesantna za poljoprivredne proizvođače, a ni za kupce.

Mala zelena pijaca 2021. godine izmeštena je na prostor kraj Šetne staze na samoj obali jezera, na plato ispred kružnog toka u Kiketovoj ulici, gde je postavljeno pet tipskih tezgi sa krovom.

„Povećanje cene je predloženo na osnovu velikog interesovanja zakupaca tezgi i predlog je da godišnji zakup po tezgi bude 10.000 dinara sa uračunatom PDV-om, bez dnevne pijačnine, sa radnim vremenom cele godine, ukoliko ima zainteresovanih kupaca. Na cenu utiče lokacija pijace, zona, stepen komunalne opremljenosti, uređenost pijace i pijačnog okruženja“, piše u obrazloženju.

Na gradskoj zelenoj pijaci, u paviljonima, pored zakupljenih i postavljenih vitrina ovo javno preduzeće naplaćivalo je i dodatni rashladni uređaj, a zakupci su za to morali da izdvoje 1.250 dinara bez PDV-a.

„Cena električne energije za privredu je do sada korigovana nekoliko puta, a ovi rashladni uređaji nisu zanemarljivi potrošači, naročito imajući u vidu da su stari i puni leda, te je predlog da povećamo iznos po rashladnom uređaju na 3.000 sa PDV-om na mesečnom nivou“, navode u obrazloženju predloga.

Iz JKP „Dunav“ navode da su se ostale pozicije važećeg cenovnika dobro pokazale u praksi i da u ovom momentu ne bi trebalo podizati cene.  

Ove izmene stupiće na snagu nakon dobijanja saglasnosti Opštinskog veća Veliko Gradište.

To Top