Održana info sesija o podršci neformalnim grupama

Požarevac

Događaji

Održana info sesija o podršci neformalnim grupama

Foto: T.S.

How Good Of A Friend Are You Really?

Danas je u Narodnoj biblioteci ,,Ilija M. Petrović“ u Požarevcu organizovana info sesija o podršci neformalnim grupama u rešavanju lokalnih problema.

Neformalne grupe u Srbiji imaju priliku da se prijave za podršku putem programa „Program podrške neformalnim grupama“.

TOC kao jedna od posredničkih organizacija, zadužena za Zaječarski, Borski, Braničevski i Pomoravski okrug realizuje sesije o ovom pozivu tokom februara.

 „Neformalne grupe mogu da konkurišu za pomoć od 235.000 dinara, odnosno da pošalju predloge svojih  projekata na najrazličitije teme i da kroz svoje projekte rade na realizaciji aktivnosti koje će dovesti do rešavanja problema koji su oni prepoznali u lokalnoj zajednici. Mogu da konkurišu do 6. marta, do ponoći, i ukupno 10 neformalnih grupa biće podržano iz Borskog, Zaječarskog, Braničevskog i Pomoravskog okruga. Oni će pored toga dobiti i mentorsku podršku“, rekla je Dunja Marušić PR TOC-a – Asocijacije za razvoj održivih zajednica.

Ovaj program omogućava grupama pojedinaca, koje broje najmanje tri člana i koje su državljani Srbije, da se prijave sa projektima usmerenim ka rešavanju lokalnih izazova. Neformalne grupe ne moraju biti registrovane kao udruženja građana i ne zahtevaju prethodno iskustvo.

Aktivnosti koje se podržavaju u okviru ovog programa uključuju kampanje za podizanje svesti, uređenje javnih prostora ili angažovanje zajednice kroz različite formate poput peticija, tribina i uličnih akcija, a više o tome pročitajte OVDE.

Continue Reading
Povezane teme...
To Top