Dafni Kalotaj: „Smiraj“

Braničevo

Kultura

Dafni Kalotaj: „Smiraj“

Foto: Laguna

How Good Of A Friend Are You Really?

Drama „Smiraj“ Dafni Kalotaj, autorke bestselera „Ruska zima“, postavlja pitanje – koliko daleko biste otišli da pomognete prijatelju?

U „Smiraju“ upoznajemo Mim, koja je tek diplomirala i skriva činjenice o svom skromnom poreklu da bi se družila sa Kirom, plesačicom iz privilegovane porodice. Međutim, jedannesrećanslučajćeihrazdvojiti. Dvadeset godina kasnije Kira nestaje iz sedišta nevladine organizacije u Džalalabadu, a Mim, osamljena u ruralnoj Novoj Engleskoj, kreće da je pronađe.

Između Menhetna devedesetih godina XX veka i istočnog Avganistana 2012, roman „Smiraj“ govori o prijateljstvu dve neobične heroine koje će im potpuno promeniti život. Putovanjem u nepoznato „Smiraj“ uspeva da nas podseti na to da se u našim odnosima sa drugima ogleda trenutak u kojem živimo.

Dramu „Smiraj“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Dva najbrža čitaoca portala E-Braničevo dobijaju ovu knjigu na poklon. Tačno u 17 časova potrebno je poslati lične podatke ( ime, prezime, adresu i broj lične karte) na mejl [email protected].

To Top