Dečiji dispanzer oplemenjen umetničkim radovima (FOTO)

Požarevac

Kultura

Dečiji dispanzer oplemenjen umetničkim radovima (FOTO)

Foto: A.Brzanović

How Good Of A Friend Are You Really?

Umetnik iz Požarevca, Aleksandar Brzanović, oplemenio je svojim umetničkim radovima Školski dispanzer u požarevačkom Domu zdravlja.

Odlazak kod lekara uglavnom nosi sa sobom određenu dozu strepnje, stresa i neizvesnosti, a deci to naročito teško pada jer često moraju dugo da čekaju na pregled. Požarevljanin Aleksandar Brzanović, istaknuti likovni umetnik, sa svojim suprugom Vanjom koja je zaposlena u Domu zdravlja u Požarevcu, došao je na ideju da oplemeni svojim radovima čekaonicu u Školskom dispanzeru.

 „Supruga je predložila direktoru da oslikam zidove u čekaonici, naravno besplatno, i on je pristao. Pretraživali smo po internetu šta je aktuelno i prikladno za decu školskog uzrasta i došli na ideju  da, pored slikanja na zidu, uradim nešto i na stiroporu kako bi se postigao 3D efekat“, priča Brzanović za E-Braničevo.

Aleksandar Brzanović

Zidove je oslikao pre dve nedelje tokom vikenda, kada je čekaonica prazna, i zalepio radove na stiroporu koje je pripremao kod kuće nekoliko dana. Zid Školskog dispanzera sada krasi, između ostalog, lik Malog princa, astronaut i lopte popularnih sportova.

Ovako sada izgleda jedan kutak u čekaonici

Ovde se priča ne završava, naprotiv, on planira da nastavi da svojim radom oplemenjuje ovu zdravstvenu ustanovu. U narednom periodu planirano je, kaže, krečenje Dečijeg dispanzera, a potom će i taj prostor da oslika.

Inače tokom leta je u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“, čije je bio đak, uradio mural Vuka Karadžića na zidu.

Rad Aleksandra Brzanovića krasi i zid škole

O umetniku

Aleksandar Brzanović se slikarstvom bavi još od osnovne škole gde je imao prvu samostalnu izložbu. Završio je likovni odsek na Višoj pedagoškoj školi u Beogradu. Radio je u Domu kulture kao slikar - aranžer, zatim u vojsci kao načelnik za kulturu, a potom je otvorio štampariju.

Milena Pavlović Barili kao inspiracija

Sve vreme se bavio slikanjem i ni sam ne zna koliko je slika naslikao. Član je Udruženja „Milena Pavlović Barili“ od 1976. godine i redovno učestvuje na likovnim kolonijama. Iza sebe ima više od 100 kolektivnih izložbi i nekolicinu samostalnih.

Continue Reading
Povezane teme...
To Top