Deo požarevačke opozicije potpisao Sporazum o saradnji

Požarevac

Politika

Deo požarevačke opozicije potpisao Sporazum o saradnji

Foto: SSP

How Good Of A Friend Are You Really?

Gradski odbor DS Požarevac, PSG/RIIS ISTOK, Udruženje građana „I mi se pitamo" i Gradski odbor Stranke slobode i pravde Požarevac potpisali su Sporazum o saradnji.

Sporazumom su utvrđeni sledeći ciljevi i principi zajedničkog delovanja potpisnica sporazuma:

- Potpisnice Sporazuma su saglasne da neće imati nikakvu saradnju sa SNS-om, kao i sa političkim organizacijama koje javno ili tajno sarađuju sa SNS-om, a što podrazumeva da sa navedenim organizacijama neće sklapati nikakve predizborne ili postizborne koalicije ili sporazume;

 - U slučaju održavanja izbora na kojima bi strane potpisnice Sporazuma učestvovale, iste će sarađivati na kontroli izbornog procesa i na sprečavanju izborne krađe;

 - Potpisnice se sporazumevaju da ubuduće legalnim i demokratskim sredstvima zajednički deluju na obaranju nedemokratskog režima Aleksandra Vučića, piše u Sporazumu.

„Udruživanje je jedini način da postignemo uspeh, da ovaj nedemokratski režim demokratskim i mirnim načinom pobedimo“, rekao je Zlatko Miladinović iz Gradskog odbora DS Požarevac.

Marko Đurđević, predstavnik Udruženja građana „I mi se pitamo“, takođe je izneo mišljenje da samo zajedničkim snagama mogu da se postignu rezultati.

„Naš cilj je 35 plus jedan, odnosno većina u Skupštini, kako bismo mogli da uradimo reviziju, otvorimo sve akte i tendere u zadnjih osam godina. Nadamo se da ćemo na celoj teritoriji Braničeva, Borskog i Timočkog okruga napraviti ovakvu koaliciju“, rekao je Saša Stanojević, predsednik PSG/RIIS ISTOK.

Vladan Milosavljević, predsednik Gradskog odbora SSP Požarevac, istakao je da je potpisivanje Sporazuma samo prvi korak u pravcu ukrupnjavanja opozicije u Požarevcu i pozvao druge stranke i udruženja da im se priključe.

To Top