Đacima prvacima paketići za novu školsku godinu

Požarevac

Događaji

Đacima prvacima paketići za novu školsku godinu

Foto: T.Sotirov

How Good Of A Friend Are You Really?

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca, i Goran Nestorović, član Gradskog veća zadužen za prosvetu, podelili su danas paketiće đacima prvacima u Osnovnoj školi „Sveti Sava“.

Po Pavlovićevim rečima, dodela paketića prvacima je samo jedna od mera pomoći koju grad Požarevac realizuje u oblasti prosvete.

,,U ovoj školi je 64 đaka prvaka, a na teritoriji Požarevca u ovu godinu je krenulo njih 660. Pored dodele paketića, grad sprovodi i niz drugih mera kao pomoć porodici i obrazovanju, kroz stvaranje što boljih uslova za učenike i prosvetare”, rekao je gradonačelnik.

Paketići za prvake sadrže školski pribor i to: pernicu, flomastere, zarezač, olovke, bojice, lenjire, sveske, vodene boje, kolaže i plastelin.

Sadržaj paketića

U 9 i 10 sati podeljeni su paketići đacima prvacima i u sledećim osnovnim školama: „Desanka Maksimović“, „Kralj Aleksandar Prvi“, „Jovan Cvijić“, „Miloš Savić“, „Sveti Vladika Nikolaj“, „Dositej Obradović“ i „Vuk Karadžić“.

Grad je za kupovinu paketića izdvojio nešto više od 800 hiljada dinara. Za razliku od prethodnih godina, kada je praksa bila da đaci prvaci u oktobru dobiju paketiće uoči 15. oktobra, obeležavanja Dana oslobođenja Požarevca, sada je to urađeno ranije.

To Top