Dodeljeni paketi porodiljama u požarevačkom porodilištu

Požarevac

Događaji

Dodeljeni paketi porodiljama u požarevačkom porodilištu

Foto: A. Grujić

How Good Of A Friend Are You Really?

U okviru nedelje Crvenog krsta, koja se obeležava od 8. do 15. maja, u Opštoj bolnici Požarevac danas je realizovana akcija „Paket za novorođenu bebu“.

Po rečima dr Draška Dačića, v.d. direktora Opšte bolnice Požarevac, ovo je tradicionalna akcija u okviru koje se dodeljuju paketi porodiljama u požarevačkom porodilištvu.

„Od početka godine rođeno je 296 beba, a u ovoj, nedelji Crvenog krsta, 16 beba i to sedam devojčica i devet dečaka. Primetan je blagi pad u broju porođaja, što naravno nije dobro, pa apelujemo ovim putem na čitavo društvo da se dodatnim akcijama stimuliše rađanje dece“, kazao je Dačić.

Svim majkama beba rođenim u nedelji Crvenog krsta uručeni su prigodni paketi za bebe koji sadrže kozmetiku, pelene i plišane igračke, a požarevačka organizacija Crvenog krsta ih je obezbedila uz podršku grada Požarevca kroz projekat „Deca su ukras sveta“.

Porodiljama uručeni paketi

Paket za novorođenu bebu je poslednja, a ujedno i najradosnija aktivnost koju organizuje požarevačka organizacija u nedelji Crvenog krsta, istakla je Jelena Rašić, sekretarka Crvenog krsta Požarevac.

„Crveni krst Srbije se ove, kao i svake godine, aktivno uključio u borbu protiv bele kuge i u realizaciju ciljeva strategije populacione politike u Srbiji, te je uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja uspeo da obezbedi sredstva za nabavku paketa koji će svi roditelji beba rođenih u nedelji Crvenog krsta od sledećeg ponedeljka moći da preuzmu u Crvenom krstu. Paketi će sadržati vodič za roditelje, bebi torbe, bodiće, benkice, posteljinu i sve ono što je potrebno bebama u prvim danima života“, kazala je Rašić i pozvala roditelje da im se jave u vezi preuzimanja paketa.

Dejan Krstić, član Gradskog veća zadužen za nevladine organizacije, kulturu, informisanje, socijalnu politiku i društvene delatnosti, naglasio je da je saradnja između grada Požarevca, bolnice i Crvenog krsta na izvanrednom nivou i da će grad i u budućnosti pružati podršku njihovim akcijama.

 

To Top