Dodeljen novac nevladinim organizacijama i udruženjima u Kostolcu

Kostolac

Događaji

Dodeljen novac nevladinim organizacijama i udruženjima u Kostolcu

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Na poslednjem zasedanju Veća Gradske opštine Kostolac većnici su razmatrali konačne liste za dodelu sredstava za projekte udruženja koja se finansiraju, odnosno sufinansiraju iz budžeta Gradske opštine Kostolac u oblasti socijalne zaštite starih lica, NVO i udruženja.

Komisija za vrednovanje projekata Veću je dostavila konačnu listu za dodelu sredstava koju su većnici usvojili. Sredstva su dodeljena Udruženju penzionera Gradske opštine Kostolac, za program, odnosno projekat pod nazivom „Snabdevanje životnim namirnicama najugroženijih penzionera sa najnižim penzijama“, u iznosu od  100.000 dinara, i Udruženju penzionera Gradske opštine Kostolac, za program pod nazivom „Prevoz penzionera starijih od 70 godina u lokalnom saobraćaju u 2021. godini“, takođe 100.000 dinara.

Većnici su usvojili i konačnu listu za dodelu sredstava za projekte udruženja koja se finansiraju, odnosno sufinansiraju, iz budžeta Gradske opštine Kostolac za NVO i udruženja. Najveća suma novca - 140.000 dinara, dodeljena je pozorištu „Castellum“ za projekat pod nazivom „Produkcija dečije pozorišne predstave pod radnim naslovom - Deci na dar“. KLJK „Majdan“ je za projekat „Izdavaštvo Kluba ljubitelja knjige MAJDAN“ dodeljeno 90.000 dinara, a nešto manje novca, tačnije 85.000 dinara, opredeljeno je Lovačkom udruženju „Dunav“ Kostolac za program „Edukacija i druženje lovaca“.

Po 80 hiljada dodeljeno je Psihološkom centru Kostolac za projekat „Priprema za štampanje i štampanje drugog broja časopisa „Glas mladih“, priprema za promocije časopisa i spoljna evaluacija projekta „Prvi korak u novinarstvu“ i ULUK „ART“ Kostolac za projekat „Likovne radionice za decu“. Likovnom udruženju „Kevro“  za projekat „Za male – velike ljude“,kao i  Udruženju građana „EURO ROMI“ za projekat „Nabavka humanitarnih paketa sa hranom za romske porodice u Kostolcu“ odobreno je po 70 hiljada dinara.

Pet hilljada manje, tačnije po 65.000 dinara, dobiće Udruženje Roma „KENAN“ za projekat „Nabavka humanitarnih paketa sa higijenskim proizvodima za romske porodice u Kostolcu“, Udruženje „KREATIVNI ROMI“ za projekat „Nabavka novogodišnjih paketića za romsku decu uzrasta do sedam godina“ i romsko udruženje „Ruž“ za projekat „Rani brakovi nisu deo romske kulture i tradicije“.

Udruženju odgajivača sitnih životinja i ljubitelja prirode dodeljeno je 60 hiljada dinara za projekat „Kupovina novih izložbenih kaveza“, po 50 hiljada opredeljeno je za projekte Kinološkog udruženja „Dunav“ Kostolac „CACIT – 2 međunarodne radne utakmice, CACT – nacionalna utakmica ptičara“ i Udruženja za promociju kulture, tradicije i turizma „Od knjige do duše“ za projekat „U duhu praznika – priprema i izložba tradicionalnih jela i ukrasa“.

Najmanji iznos, 30 hiljada dinara, opredeljen je za projekat Psihološkog centra Kostolac „Štampanje drugog izdanja romana „Kazaljke Starog Sata“, autorke Dunje Vulić, člana redakcije časopisa „Glas mladih“.

To Top