Predstavnici rumunske delegacije u Požarevcu, na pomolu novi projekti

Požarevac

Događaji

Predstavnici rumunske delegacije u Požarevcu, na pomolu novi projekti

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Predstavnici rumunske delegacije Županije Karaš Severin borave danas u Požarevcu. Povod njihove posete je prekogranična saradnja u okviru IPA fondova.

Aleksandar Đokić, načelnik Braničevskog okruga, i Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca, ugostili su predstavnike delegacije Županije Karaš Severin.

,,Razlog današnjeg sastanka je početak novog ciklusa IPA fondova od 2021. do 2027. godine za koji su odvojena značajna sredstva. Podsetiću da je u prošlom ciklusu najveći projekat bio izgradnja nove bolnice u Požarevcu koji će biti završen krajem marta ili početkom aprila, a ostalo je još oko pet odsto građevinskih radova i opremanje”, rekao je načelnik Braničevskog upravnog okruga.

Gradonačelnik je podsetio da je prethodna saradnja sa partnerima iz Rumunije bila uspešna i da je ovaj sastanak prvi korak ka konkurisanju na novi IPA projekat.

,,Kroz IPA fondove imamo realizovanih nekoliko projekata do sada, a onaj sa kojim se ponosimo je dogradnja i izgradnja novog dela bolnice, za koji je grad Požarevac izdvojio milion evra”, podsetio je Pavlović.

Novi IPA projekti biće vezani za uređenje rečnih obala, zdravstva, kulture, sporta i školstva.

Nakon obraćanja medijima usledio je sastanak rumunske delegacije sa čelnicima lokalnih samouprava Braničevskog orkuga.

To Top