Dodeljene nagrade sportistima godine u Požarevcu (FOTO)

Požarevac

Događaji

Dodeljene nagrade sportistima godine u Požarevcu (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

U požarevačkom Gradskom zdanju danas su medijska kuća ,,Reč naroda“ i Sportski savez Požarevca, uz podršku grada, dodelili nagrade najboljim sportistima u 2021. godini.

Zlatan Kostić, predsednik Sportskog saveza Požarevca, istakao je da savez brine o svim klubovima i sportskim organizacijama na teritoriji grada i da je, pored kvaliteta, podjednako važna brojnost mladih ljudi koji se bave sportom.

,,Neka naši timovi daju šanse klincima, iako će to, možda, žrtvovati rezultat i plasman. Siguran sam da će na duže staze to doprineti većoj posećenosti utakmica i većem broju vrhunskih sportista. Pozivam i požarevačku publiku da vas bodri na tribinama kada se slavi pobeda, ali i kada se tuguje uz poraz, što je kod nas retko”, rekao je Kostić.

 

Zlatan Kostić

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca, naglasio je da je grad u tekućoj godini opredelio u poređenju sa prethodnim godinama najveći iznos finansijskih sredstava za sport – oko 120.000.000 dinara za klubove sa teritorije Požarevca i 30.000.000 dinara sa teritorije Kostolca.

,,Odluci da vam se danas odužimo prethodilo je i vaše ponašanje van terena, a koje se odlikovalo poštovanjem prema protivniku, sudijama i publici, jednom rečju fer-plej. Pomoć sportistima i sportskim klubovima ni naredne godine neće izostati, a biće u službi postizanja još boljih rezultata”, istakao je Pavlović.

Saša Pavlović

On je dodao da će mladi požarevački atletičari naredne godine dobiti stadion koji će služiti i ostalim sportovima.

U konkurenciji najboljih mladih selekcija nagrađeni su: pionirska ekipa Odbojkaškog kluba ,,Mladi radnik”, pionirke i kadetkinje ženskog Odbojkaškog kluba ,,Mladi radnik” i juniorska ekipa Karate kluba ,,Mladi radnik”.

U pojedinačnoj konkurenciji najboljih mladih sportista nagradu su osvojili Maša Rajić i Janja Ranđelović iz Atletskog kluba ,,Požarevac” i Anja Arsić iz Karate kluba ,,Mladi radnik”

Najbolji mladi sportisti su Stevan Đurić iz Sportskog Džudo udruženja ,,Požarevac”, Dimitrije Petković iz Organizacije sportskih ribolovaca ,,Smuđ” i Andrija Cvetkovski iz Karate kluba ,,Mladi radnik”.

U kategoriji najboljih seniora i seniorki nagrade su osvojili Sara Miljković iz Kik-boks kluba 012, Suzana Šuster Radojević iz Maraton tima ,,Požarevac”, Aleksandra Janković, kapiten seniorske i kadetske ekipe ŽOK ,,Mladi Radnik”, Petar Vefić iz Gimnastičarskog kluba ,,SO Partizan” Kostolac, Zoran Pavlović iz Planinarskog kluba ,,Vukan” i Andrija Aleksić iz Džudo kluba ,,Bambi”.

Nagrade za najbolje ekipe i trenere dobili su Stonoteniski klub ,,Požarevac”, Odbojkaški klub ,,Mladi radnik”, Šuting akademija ,,Dejan Vukojević” i treneri Miroslav Jovanović iz Atletskog kluba ,,Požarevac”, Boban Ivić iz Stonoteniskog kluba ,,Požarevac”, Miloš Đorđević iz Kluba malog fudbala ,,Požarevac”.

Za najbolji rezultat na međunarodnim takmičenjima nagrađeni su odbojkaši kluba ,,Busije”.

Nagradu za životno delo u oblasti sporta zavredeo je zbog izuzetnog i višedecenijskog doprinosa muškom i ženskom fudbalu Stojan Jovanović. Za izuzetne uspehe u oblasti sporta nagrada je uručena i Slavoljubu Radosavljeviću.

,,Nagrađeni su pojedinci, najbolji među najboljima. U ovo vreme koronavirusa bilo je teško da decu uvedemo u salu, jer su roditelji bili uplašeni. Problemi su bili ogromni, ali smo uspeli da reprezentujemo naš grad na najbolji način”, obratio se ispred nagrađenih sportista, klubova, radnika i trenera Slaviša Stevanović, trener Odbojkaškog kluba ,,Busije”.

Više fotografija pogledajte u GALERIJI.

To Top