Gradištanski odbojkaši pobednici Sportskih igara mladih

Veliko Gradište

Događaji

Gradištanski odbojkaši pobednici Sportskih igara mladih

Foto: velikogradiste.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Mladi odbojkaši iz Velikog Gradišta proglašeni su za ukupne pobednike Dunav osiguranje Sportskih igara mladih za 2019. godinu.

Ovo priznanje dodeljuje se takmičarima koji osim rezultata na terenu pokažu da neguju i sve druge vrednosti koje odlikuju prave šampione, kao što su prijateljstvo, tolerancija, timski duh i lepo ponašanje.

Plakete za uspeh i podršku uručene su vođi odbojkaškog tima, Draganu Mandiću, i predsedniku opštine u kojoj žive šampioni, Draganu Miliću.

“Deca su pokazala da su prva u odbojci, ali ne samo u sportu nego i u ponašanju, predstavljali su svoje škole, našu opštinu i Republiku Srbiju. Čuo sam samo pohvale“, čestitao je Milić ekipi pobednika i, osim uspeha u sportu poželeo im da postanu dobri ljudi.

Kako je naglasila predsednica Sportskih igara mladih Srbija, Ivana Jovanović, ova nagrada nije samo nagrada vezana sa spsortski rezultat jer u Igrama sportski rezultat nije prioritet.

“Deco, i da niste osvojili ni jednu medalju na SIM, vi biste opet dobili ovo priznanje. Svojim ponašanjem, odnosom prema organizatorima, svojim kvalitetima koje posedujete van sportskog terena, navijanjem za druge takmičare, za drugu decu, kako na državnom prvenstvu u Beogradu tako i na međunarodnim danima u Splitu, vi ste pokazali pravi primer i nekako vratili veru Igrama da ima mnogo takve dece, a da je do nas koji sve to organizujemo da pronađemo prave šampione”, rekla je Jovanović.

“Zahvaljujem SIM timu koji je pokazao da pobeda na terenu nije prioritet već je prioritet nešto van terena. Hvala vam što ste svo vreme bili uz nas i ovim zlatnim dečacima omogućili nezaboravne trenutke na SIM“, rekao je vođa pobedničke ekipe i  direktor Osnovne škole “Ivo Lola Ribar“, Dragan Mandić.

On je ovom prilikom zahvalio na podršci i predseniku opštine, direktoru SCVG, direktoru Srednje škole “Miloje Vasić“, Sportskom savezu Veliko Gradište, kolegama OK VGSK i njihovim trenerima koji su sve vreme bili uz njih.

Zlatni odbojkaši koji su gradu doneli i titulu ukupnih pobednika su Lazar Jeremić, Jovan Mandić, Dušan Živojinović, Mateja Živančević, Aleksa Jevtić, Bojan Pantić, Petar Stojanović, Marko Kršić, Savo Milanović, Nikola Mitić, Mihajlo Milošević i Đorđe Karanović. Oni su na poklon od Dunav osiguranje Sportskih igara mladih dobili vrednu sportsku opremu.

Prijemu su, u znak podrške, pored trenera i sportskih radnika, prisustvovali i naši olimpijci – Vladimir Trifunović i Mihajlo Mitić do su Miodrag Mitić i selektor srpske odbojkaške reprezentacije, Slobodan Boba Kovač preneli svoje pozdrave budući da su bili sprečeni da dođu.

To Top