Dodeljeni ugovori o subvencijama za samozapošljavanje u Petrovcu

Petrovac

Događaji

Dodeljeni ugovori o subvencijama za samozapošljavanje u Petrovcu

Foto: RTV Mlava

How Good Of A Friend Are You Really?

Pravo na subvencije ostvarilo je 12 građana opštine Petrovac na Mlavi koji su za pokretanje sopstvenog biznisa dobili jednokratnu pomoć u iznosu od 250.000 dinara.

Goran Ristić, zamenik predsednika opštine Petrovac, poželeo je dobrodošlicu i čestitao svim dobitnicima subvencija.

 „Smatram da je ovo vrlo važan i odvažan korak za vas lično, vaš karijerni razvoj, ali i za našu opštinu, kao jedan dodatan impuls u razvoju preduzetništva i smanjenju nezaposlenosti“, rekao je on.

Ukupno je opredeljeno 3.000.000 dinara za subvencije, od čega je polovinu izdvojila opština Petrovac na Mlavi, a polovinu Nacionalna služba za zapošljavanje.

Opština je vrlo zadovoljna ovim programom kao i ostvarenom saradnjom sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, što pokazuje činjenica da treći put zaredom učestvuje u programu, a takođe, planira sredstva i za narednu godinu, najavio je Ristić.

U planu za sledeću godinu je da se izdvoji još više sredstava za sprovođenje lokalnog akcionog plana zapošljavanja i mere aktivne politike zapošljavanja, kako bi se stvorile nove šanse za ljude iz opštine Petrovac koji sebe vide u preduzetništvu.

To Top