Subvencije za 22 poljoprivredna gazdinstva

Petrovac

Poljoprivreda

Subvencije za 22 poljoprivredna gazdinstva

Foto: Opština PT

How Good Of A Friend Are You Really?

Na osnovu javnog poziva za dodelu podsticajnih sredstava za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji opštine Petrovac na Mlavi, danas su sa poljoprivrednim proizvođačima potpisani ugovori o subvencijama.

Hristina Đorđević, šef kabineta predsednika opštine, istakla je da se ovaj javni poziv pokazao kao koristan i efektivan za poljoprivredne proizvođače, koji imaju direktne finansijske benefite i za opštinu, s obzirom na to da je poljoprivredna proizvodnja, zajedno sa ruralnim turizmom, prepoznata kao grana privrede koja može značajno doprineti lokalnom ekonomskom razvoju.

U okviru ovog javnog poziva, građani su mogli da konkurišu za nabavku novih mašina i opreme za primarnu obradu zemljišta, kao i mašina za dopunsku obradu, đubrenje,  setvu, zaštitu bilja i navodnjavanje.

„Prošle godine za ove namene izdvojeno je 1.250.000 dinara, a maksimalno 60.000 dinara po poljoprivrednom gazdinstvu. Ove godine pravo na subvenciju za nabavku priključnih mašina ostvarila su 22 poljoprivredna gazdinstva i za te namene je izdvojeno  2.100.000 dinara iz budžeta opštine Petrovac na Mlavi, a iznos subvencije je 80 odsto od vrednosti investicije, a maksimalno 100.000 dinara po poljoprivrednom gazdinstvu”, rekao je pomoćnik predsednika opštine Boris Gvozdić.

Podsetio je da je u toku je i javni poziv za veštačko osemenjavanje grla u mlečnom govedarstvu  koji će trajati do 15. novembra.

To Top