Duško Nedinić o razlozima za ostavku

Petrovac

Saopštenja

Duško Nedinić o razlozima za ostavku

Foto: T.S.

How Good Of A Friend Are You Really?

U našu redakciju stiglo je saopštenje Duška Nedinića, predsednika opštine Petrovac na Mlavi, povodom ostavke koju je podneo juče.

Kako se navodi, razlog podnošenja ostavke pre isteka mandata je samo i isključivo zbog interesa opštine Petrovac na Mlavi.

„Očekuju nas parlamentarni izbori u decembru ove godine, dok su redovni lokalni izbori trebalo da budu održani na proleće sledeće godine. Na ovaj način očekujem da budu raspisani prevremeni lokalni izbori u Petrovcu na Mlavi, odnosno u isto vreme kada i parlamentarni“, piše u saopštenju predsednika.

On smatra da je ova odluka u najboljem interesu opštine Petrovac na Mlavi i njenih građana iz nekoliko razloga.

„Prvi razlog je smanjenje troškova. Kao neko ko je uvek nastojao da se odgovorno stara o trošenju budžetskih sredstava, ovakvim potezom izbegavamo samostalno organizovanje izbora i snošenje ne malog troška. U situaciji kada su nam sva sredstva preko potrebna za razvojne projekte, ne vidim razlog zašto bismo činili drugačije i stavaljali opštini, a samim tim i građanima, na teret ovakvu vrstu troška. Drugi razlog, podjednako važan, je što želim da obezbedim kontinuitet, odnosno što je mogući manji diskontinuitet u redovnom izvršavanju obaveza. Nakon izbora neophodan je određen period da se stvari vrate u redovne tokove, pa kako ne bismo duplirali taj period razdvajanjem izbora, smatram da je u najboljem interesu da ne prolazimo dva puta kroz to i izgubimo maltene čitavu godinu za rad, već da u novu godinu uđemo spremni i rasterećeni“, navodi se u saopštenju.

Predsednik Petrovca na Mlavi zahvalio se građanima koji su mu, tokom ovog mandata, ali i prethodnog, pružali podršku i energiju.

„Zajedno smo uspeli da mnogo dobrih stvari uradimo za našu opštinu i nas same. Jedinstvo koje smo pokazali na prethodnim izborima, pokazali su jasan pravac u kome građani ove opštine žele da nastave. Želim da zahvalim i onima koji su kritikovali, zbog vas smo postajali bolji. Čiste i mirne savesti podnosim ostavku jer znam da iza mene i mog tima ostaju brojna dela i rezultati koji su na svakom koraku i u svakom naselju vidljivi. Ovo nije kraj, ubeđen sam da nas još bolje očekuje“, istakao je predsednik.

Zaključio je da su on i stranka koju predstavlja spremni za novu izbornu utakmicu i proveru volje građana, sa istom vizijom o Petrovcu na Mlavi u kome svi građani i mladi biraju da žive, rade, investiraju i zasnivaju svoje porodice.

To Top