Dve žene preminule u kovid bolnici Požarevac

Požarevac

Društvo

Dve žene preminule u kovid bolnici Požarevac

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

U kovid bolnici Požarevac trenutno su na lečenju 44 pacijenta sa simptomima koronavirusa, od kojih je infekcija potvrđena kod 37, dok se za ostale čekaju rezultati.

Tokom jučerašnjeg dana imali smo tri prijema u bolnicu i tri otpusta na kućno lečenje. Juče su od posledica kovida preminule dve osobe ženskog pola, Požarevljanka rođena 1938.godine i žena iz Petrovca na Mlavi, 1944.godište. Obe su imale prateće hronične bolesti“, navodi se u saopštenju Opšte bolnice Požarevac.

Među hospitalizovanima najviše je starijih ljudi i većina je nevaksinisana. Klinička slika kreće se od srednje teške ka težoj.

Na respiratorima su tri pacijenta, jedan je intubiran, a dvoje su na neinvazicnoj ventilaciji (NIV).

U ovom trenutku samo jedan naš zdravstveni radnik ima potvrđenu infekciju kovid 19 i u dobrom je stanju, nalazi se u kućnoj izolaciji. Kako je ovih dana uočen povećan broj pregleda u kovid ambulantama, apelujemo na građane da se vakcinišu u što većem broju jer klinička praksa potvrđuje da se kod vakcinisanih virus manifestuje kroz lakšu kliničku sliku i oni veoma retko završe na bolničkom lečenju“, piše u saopštenju.

 U zelenoj zoni trenutno je smešteno 197 pacijenata.

To Top