Nova oprema za zdravstvene ustanove u Petrovcu

Petrovac

Zdravlje

Nova oprema za zdravstvene ustanove u Petrovcu

Foto: RTV Mlava

How Good Of A Friend Are You Really?

Opšta bolnica i Dom zdravlja Petrovac na Mlavi dobili su novu opremu - dva ultrazvučna aparata, ginekološku stolicu i kompletno novu opremu za oftalmološki kabinet. Takođe, primljen je 31 radnik u stalni radni odnos čime su stvoreni uslovi za otvaranje nekoliko seoskih ambulanti.

Ministarstvo zdravlja je doniralo bolnici novi ultrazvučni aparat koji je pušten u rad ovih dana, a sredstvima lokalne samouprave nabavljen je novi ultrazvučni aparat za Dom zdravlja Petrovac, koji bi uskoro trebalo da stigne u ovu ustanovu. Domu zdravlja je donirana i ginekološka stolica iz sredstava Ministarstva pravde.

„Opremljen je novom opremom i oftalmološki kabinet donacijom rumunske agencije za međunarodnu saradnju. Našim sugrađanima će sada biti omogućen kompletan oftalmološki pregled u našoj ustanovi, uključujući refraktometriju i merenje očnog pritiska, što do sada nije bila situacija. Takođe, građani su se uključili u donacije za našu bolnicu. Muški rukometni klub i Udruženje „Fabrika“ su na humanitarnim utakmicama i koncertima skupili sredstva koja su donirali našem dečijem odeljenju i porodilištu“, rekla je na konferenciji za novinare direktorka Opšte bolnice Petrovac na Mlavi, dr Danijela Cvetojević.

Ona je podsetila da u bolnici od juna ove godine radi skener u probnom režimu dva puta nedeljno i najavila da će do kraja decembra raditi tri dana nedeljno, kao i da će od januara biti u punom režimu rada, odnosno radiće svakodnevno.

Novina je po rečima direktorke bolnice i da su se stvorili uslovi da počnu sa radom pojedine ambulante u selima.

„Nakon što je Vlada Republike Srbije dala saglasnost za prijem u stalni radni odnos zdravstvenih radnika i saradnika koji su radili u zbrinjavanju i lečenju pacijenata obolelih od kovida i svih pomoćno – tehničkih radnika koji su pomagali u zbrinjavanju ovih pacijenata, petrovačka zdravstvena ustanova je prošlog meseca u stalni radni odnos primila ukupno 31 radnika i to Opšta bolnica 13, a 18 Dom zdravlja. Time su se stvorili uslovi da otpočnu rad seoske ambulante u Šetonju, Ćovdinu, Ranovcu i Velikom Laolu“, istakla je Cvetojević.

Ambulanta u Šetonju radi ponedeljkom, sredom i petkom, u Ćovdinu utorkom, u Ranovcu utorkom i četvrtkom, a u Velikom Laolu ponedeljkom i četvrtkom. Cvetojević je najavila da je u planu otvaranje ambulanti i u drugim selima, prvenstveno u onim u kojima su ranije postojale ambulante – u Velikom Popovcu, Burovcu, Bistrici i Busuru.

Ona je najavila i da je u planu rekonstrukcija zgrade bolnice i Doma zdravlja uz pomoć lokalne samouprave iz sredstava Kancelarije za javna ulaganja.

 

To Top