EB PATROLA: Dragovac okružen divljim deponijama (FOTO)

Požarevac

Prijavi problem

EB PATROLA: Dragovac okružen divljim deponijama (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Selo Dragovac kraj Požarevca samo je jedno od mnogobrojnih sredina u kojima su prisutne divlje deponije.

Nepropisno odlaganje smeća štetno je po zdravlje ljudi i okolinu, a u ovom selu postoje čak tri velike divlje deponije. Jedna se nalazi na kraju sela, na mestu koga meštani nazivaju ,,Jazbine”, druga blizu reke Morave na nasipu, a najveća je u blizini centra sela na mestu ,,Livade”.

Deponija ,,Jazbine”

Prema rečima jednog meštanina koji nam je ukazao na ovaj višegodišnji problem preko naše aplikacije „ Prijavi problem“, JKP ,,Komunalne službe” sakuplja smeće samo u jednom delu sela, dok ostali nemaju izbora pa ga bacaju po okolnim divljim deponijama.

Deponija ,,Livade”

On za E-Braničevo kaže da se deponije ponekad ,,čiste“, ali da se nakon dan ili dva ponovo nakupi smeće i apeluje da lokalna samouprava nađe dugoročnije rešenje ovog problema.

Prema njegovim rečima, tu se skupljaju različite životinje i insekti: stršljeni, mačke, psi, a noću se čuju i šakali. Jedna od deponija se nalazi i pored same reke, na nasipu, pa ugrožava izgled okolne prirode, a leti se oseća nepodnošljiv smrad.

Nažalost, ovo nisu jedine deponije u Dragovcu, ima još nekoliko manjih.

Deponija kod Morave

Ekipa EB patrole obišla je ovo selo kako bismo vam dočarali kako izgledaju gomile raznog smeća, od dotrajalog nameštaja, preko kesa, do različitih hemijskih, kozmetičkih i prehrambenih ambalaža...

Samo je potrebno da zamislite koliki se smrad širi odatle na temperaturama od 30 i više stepeni. Takođe, ako možete, zamislite kakve sve zaraze prete sa ovih mesta ako znamo da se brojne životinje kreću ili hrane po deponijama i potom odlaze u selo. Dodajte tom spisku mušice, kao dokazane prenosnike, i problem je jasan.

Zato, apelujemo i na meštane da ne bacanju smeće gde stignu, ali i na čelnike grada da ozbiljno razmotre da omoguće iznošenje smeća iz celog sela.

To Top