EB PATROLA: Poplavljeni lokali u podrumu, nadležni ne reaguju (FOTO)

Požarevac

Prijavi problem

EB PATROLA: Poplavljeni lokali u podrumu, nadležni ne reaguju (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Redakciji portala E-Braničevo obratili su se korisnici šest lokala u podrumu Tržnog centra „Ekon“ koji su od juče poplavljeni. Voda je dostigla u jednom trenutku čak metar visine, a celom zgradom se širi neprijatan miris.

Svetlana Stepanović, čija se roba nalazi u jednom od poplavljenih lokala, kaže da ovaj problem postoji već dve godine i da zajedno sa upravnikom zgrade pokušavaju da ga reše. Naime, dešava se da se cela ulična kanalizacija zapuši od preopterećenosti pa se sadržaj iz nje preliva i onda ulazi u lokale.

„Svaki put kada pada jaka kiša voda sve više nadire. Poslednjih šest meseci se dešava da se voda, odnosno fekalije, vraćaju iz kanalizacije u naše lokale kada iz „Vodovoda“ sa cisternom otpušavaju šahte. Uništen mi je lokal, kompletna roba, palete plivaju po vodi“, očajna je Stepanović.

 

U toku ispumpavanje, voda do članka

Imovinska šteta je ogromna, a vlasnicima, odnosno zakupcima lokala je onemogućen rad. Advokat Predrag Račić je, kaže, prinuđen da iznajmi lokal u zakup da bi mogao da obavlja posao, ali kao najveći problem ipak ističe zdravlje ljudi.

„Ovo je katastofa, ne radi se o običnoj vodi, ovo su fekalije koje se izlivaju već godinu dana. Ja sam preko upravnika zgrade više puta pismeno i usmeno urgirao kod svih nadeležnih organa grada Požarevca. Izvestio sam i sanitarnu inspekciju koja do danas nije izašla na teren. Više se ovde ne radi samo o poslu već o zdravlju ljudi. Ovde je velika frekvencija ljudi koji gaze u vodu sa fekalijama i postoji opasnost od prenošenja zaraze od podruma do prizemlja, preko sprata i stanova. Verujte mi da niko nije reagovao“, istakao je Račić.

 

Svetlana Stepanović i Predrag Račić

Firma koja je zadužena za održavanje zgrade im jedino izlazi u susret, kaže on, tako što ispumpava vodu. Međutim, to je samo privremeno rešenje koje je omogućilo vlasnicima i zakupcima lokala da iznesu svoje stvari koje nisu uništene. Dok se ovaj problem ne reši, svi su prinuđeni da se isele iz lokala i pitanje je kada će moći da se vrate.

Katastrofalan prizor

„Greška nije naša i rešenja nema. Sad i neko da nam nadoknadi štetu, što se neće desiti, nama je uzeta duša, jer smo ovde proveli neko vreme, radili stvari koje volimo i postizali rezultate“, zaključio je Predrag Paunović, kome je poplavljen muzički studio i od jutros seli stvari iz lokala.

 

Sele se iz poplavljenih lokala

To Top