EB PATROLA: Kada ni dva kontejnera nisu dovoljna (FOTO)

Požarevac

Prijavi problem

EB PATROLA: Kada ni dva kontejnera nisu dovoljna (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Svakog ponedeljka ujutru sličan prizor u ulici Viktora Igoa u naselju Busije – brdo smeća u kontejnerima i oko njih.

Na ovoj lokaciji prvo je bio postavljen jedan veliki kontejner, međutim, pošto nije mogao da primi svu količinu smeća koju građani svakodnevno odlažu počela je da se pravi deponija oko njega. Portal E-Braničevo pisao je ranije o ovom problemu.

>>EB PATROLA: OKO KONTEJNERA MINI DEPONIJA (FOTO)<<

JKP „Komunalne službe“ Požarevac postavilo je ubrzo još jedan veliki kontejner, u nadi da građani neće više bacati smeće oko njih. Ispostavilo se da ni dva kontejnera nisu dovoljna.

Puni kontejneri i brdo smeća okolo

Oba kontejnera su prepuna smeća, a i oko njih se nalazi raznovrsan otpad  - od kutija, kesa i flaša do dušeka, plastičnih kanti i garderobe.

Raznovrsan otpad

Najgore je što vetar i psi raznose smeće dužinom ulice.

Smeće i u travi

Kontejneri se redovno prazne, kaže jedan Požarevljanin koji svakodnevno tuda prolazi, ali vrlo brzo se ponovo napune smećem. On tvrdi da neretko dolaze ljudi iz drugih delova grada i tu bacaju različitu vrstu otpada.

Jedino što nadležni mogu da urade je da češće prazne kontejnere nego što je to predviđeno ili da postave treći kontejner. Ipak, najvažnije je da se probudi svest kod građana o pravilnom odlaganju otpada kako bi ovakvi prizori postali prošlost.

To Top